Stuttgart derneğine kavuşuyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kongresini yaparak yönetimini yenileyen Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) en kısa zamanda yeni dernekte hizmet vermeye başlayacak. 

Almanya’nın Stuttgart kentindeki DKTM geçtiğimiz Pazar günü olağanüstü kongresini yaptı. Yaklaşık 10 aydır kapalı olan dernek kongresi bu süre zarfında çalışmalarını yürüttüğü Esslingen DKTM’de gerçekleştirdi. Çalışmaların masaya yatırıldığı kongrede örgütlenme, halkla ilişkiler, dış ilişkiler, dernek, barış-uzlaşı, şehit aileleri, gençlik, Rojava ve hak-adalet komisyonları oluşturuldu. Yaklaşık 60 kişiden oluşan Stuttgart Meclisi’nin eşbaşkanlığına ise Mesut Dağhan ve Pervin Şen seçildi.

Eşbaşkan Dağhan, “Derneğimizin kapandığı süreçte yeni bir yer tutuldu, tadilatı tamamlandı. En kısa zamanda yeni yönetimimizle, yeni derneğimizde önemli çalışmalara imza atacağız” dedi. 

Mesut Dağhan

Kürtçeye öncelik verilecek 

Dağhan, öncelikli proje ve hedeflerini ise şöyle sıraladı: “Kürtçe eğitim arttırılacak. Hukuki ve diploması çalışmalarımız artacak. Hukuk komisyonumuz Kürtlere yönelik kriminalizasyon, sembol ve bayrak yasakları, siyasetçilerin tutuklanmasına karşı da çalışmalar yürütecek. Kültürel faaliyetlere hız verilip, açılacak atölyelerin nitelik kazanmasına katkı sunulacak. Kürt futbol takımları ve sporcularımızı destekleyecek projeler geliştirilecek.”

9 Eylül’deki festival ardından açılması planlanan Stuttgart DTKM şu adreste hizmet verecek: “Feurbach Siemensstraße 150, 70469 Stuttgart.”   STUTTGART

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.