61 yaşında ve 7 çocuk annesi Şükran Bitkin’in ani ölümü, Hamburg’da yaşayan Kürdistanlılar arasında derin bir üzüntüye yol açtı. Türk devleti tarafından vahşi ve hiç bir ahlaki kurala dayanmadan yıkılan gerilla mezarlıklarına sahip çıkmak için eşinin Kürdistan’a gittiğini belirten eşi Mehmet Bitkin, yaşanılan bunca vahşetin eşinin ölümüne neden olduğunu söyledi. Bitkin devamla şunları dile getirdi: “Oğlumuz Zafer Bitkin (Cafer Batman), 10 Haziran 2007’de Erzincan’ın Kemah kırsalında yaşanan çatışmada yaşamını yitirdi. Evladımızın acısı bize yetmiyormuş gibi bizi şehir şehir dolaştırarak, en son cenazeyi Trabzon’da bize verdiler. Ama verdiklerinde bir battaniyeyi bile bize çok gördüler. Eşim, oğlumuzun cansız bedenini Batman’a kadar kendi kucağında getirdi.”


‘Saldırıları duyunca Kürdistan’a gitti’

Bitkin, “Eşim hasta haliyle bile elinden geldiğince tüm eylemlere katılıyordu. Gerilla mezarlıklarına karşı yapılan saldırıları duyunca Kürdistan’a gitti. Önce Varto’ya oradan da Dersim’e giderek yapılan bu saldırılara karşı direndi. Oğlumuzun şahsında tüm gerilla cenazelerini sahipleniyordu. Dersim dönüşü sonrası geldiği Batman’da kalbi bu acıya fazla dayanmayarak durdu. O hem bir anne hem de bir yoldaştı bizim için” dedi.

Şükran Bitkin için ailesi tarafından 14-15 Kasım’da Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezinde taziye kurulacağı öğrenildi.


MEHMET ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG