Süleymaniye’de LPG katliamı

.

.

  • Başûrê Kurdistan'ın Silêmanî (Süleymaniye) kentinde bir binadaki ısıtma sisteminin parçası olan LPG tankında yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıktı, 13 kişi de yaralandı.

Süleymaniye’de önceki gün yaşanan patlama sonrası başlayan arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Doğalgaz patlamasının bilançosu oldukça ağır. Patlamada 15 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Kaziwa Mahallesi'ndeki patlamada üç ev yıkıldı. Süleymaniye İl Encümeni Başkanı Azad Heme, patlama sırasında evde 30 kişinin bulunduğunu söyledi.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, patlamaya LPG tankının neden olduğunu açıkladı. Çevredeki bina ve araçlar da zarar gördü.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Süleymaniye Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

KCK’den başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yayımladığı taziye mesajında "hepimiz derin bir üzüntü ve ızdırap duymaktayız” diyerek şunları ifade etti: “Umutlarımız ve duygularımız başta patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri olmak üzere Süleymaniye’deki yurtsever halkımızladır. Süleymaniye’nin yurtsever halkına ve özellikle kurbanların aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acınız bizim acımızdır, hayatını kaybedenlerin ruhu şad olsun, yaralılara sağlık ve şifalar diliyoruz.” SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.