
Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan ve 20 Ağustos Pazar gününden beri kendisinden haber alınamayan Saray Güven’i kaçırmasından şüphe edilen Hayreddin Tandoğan’ın, Fransa’nın Colmar kentinde yakalandığı belirtildi.
Fransa’da yakalandı
Polisin açıklaması şöyle: "Fransız güvenlik birimleriyle ortak çabamız sonucunda aranan Hayreddin Tandoğan, Fransa'nın Colmar kentinde yakalandı. Aynı zamanda arabası da bulundu. Söz konusu kişi iadesine kadar Fransa'da cezaevinde kalacak. Şahıs, Cumartesi günü saat 15.00’te Avrupa genelinde tutuklama emri ile tutuklandı."
Tandoğan’ın kullandığı ERB EE 995 plakalı Opel marka otomobil en son Almanya-Fransa sınırında görülmüştü.
Kendisini Amedli olarak tanıtan şahsın gerçekte Muş nüfusuna kayıtlı olduğu ve kimliğini gizlediği de ortaya çıktı.
Güven’in akibeti hala belirsiz
Bir haftadır kendisinden haber alınamayan 47 yaşındaki Saray Güven’in akibetine ilişkin henüz bir sonuç alınamadı. Yakalanan Hayreddin Doğan’ın ifadeleri doğrultusunda bir sonucun çıkabileceği belirtiliyor. Güven ile ilgili soruşturmayı en son cinayet bürosu devralmıştı.
HABER MERKEZİ