Suudi ve İsrail yakınlaşıyor

Dünya Haberleri —

Suudi Arabistan'ın Filistin Büyükelçisi Nayef el-Sudairi

Suudi Arabistan'ın Filistin Büyükelçisi Nayef el-Sudairi

  • Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki tarihi yakınlaşma diplomatlar düzeyindeki ziyaretler ile sürüyor. İlk defa bir İsrailli bakan Suudi’yi, bir Suudi Büyükelçi’de Batı Şeria’yı ziyaret etti. 

İsrail Turizm Bakanı Haim Katz, Birleşmiş Milletler Turizm Konferansı’na katılmak üzere Suudi Arabistan’a gitti. Suudi Arabistan'ın ilk Filistin Büyükelçisi olarak atanan Nayef el-Sudairi de beraberindeki heyetle, Batı Şeria'ya geçerek Filistin yönetimi ile görüştü. İsrail Turizm Bakanı Haim Katz, Birleşmiş Milletler Turizm Konferansı’na katılmak üzere Suudi Arabistan’a gitti. Katz, Suudi Arabistan’a kamuoyuna açık ziyaret düzenleyen ilk İsrail kabine üyesi oldu. Katz’ın iki gün sürecek ziyareti iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda ABD’nin de girişimlerinin arttığı bir döneme denk geldi. İsrailli bakan bugün ve yarın Riyad’da olacak.
Suudi Arabistan'ın, görevlendirmesi geçen ay yapılan, Filistinliler nezdindeki yerleşik olmayan büyükelçisi, bugün İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da Filistin hükümet merkezine ilk ziyaretini gerçekleştirdi ve kendisine "Kudüs Başkonsolosu" unvanını da veren güven belgelerini sundu.
Suudi Arabistan, İsrail’in tanınması konusunda Filistin devletinin kurulması şartını ortaya koyuyor. Suudi Arabistanlı diplomat Büyükelçi Nayef Al-Sudairi, Ramallah'ta gazetecilere yaptığı açıklamada ziyaretinin "Filistin davasının, Filistin'in ve Filistin halkının yüksek ve önemli bir statüye sahip olduğunu yeniden teyit ettiğini ve önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan ile Filistin devleti arasında daha büyük bir işbirliği için fırsat doğacağını" da söyledi. RAMALLAH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.