SYKP'nin İsviçre koordinasyonu tarafından organize edilen geceye, SKYP Eşbaşkanları Tuncay Yılmaz ve Prof. Nejla Kurul da katıldı.

Yaklaşık 300 Türkiyeli ve Kürdistanlının hazır bulunduğu etkinlikte, eşbaşkanlar yaptıkları konuşmalarda modern kapitalizme karşı toplumsal muhalefet konusuna dikkat çekerek, "Halkların Demokrasi Kongesi'nde yer alıyoruz. Çünkü halkların birlikte mücadelesine inanıyoruz. Çünkü erkek egemenlikli iktidara karşıyız. Çünkü doğaya, emeğe, eşitliğe ve sosyalizme inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Önyargılar aşılıyor

Konuşmalarda devamla, Kürt siyasal mücadelesinin Türkiye ve bölge siyasi dinamiklerini etkilediği vurgulanarak şunlar belirtildi: "Rojava Devrimi bir halk devrimidir ve çembere alınmak isteniyor. Buna karşı durmalıyız ve Kürt kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, bu mücadelenin yalnız Kürtlerin değil aynı zamanda ilerici demokrat, sol, sosyalist, Alevi, Müslüman çevreci veya ezilen tüm toplumsal katmanların mücadelesi olduğunu düşünüyor ve buna göre bir duruş sergiliyoruz. Kürt kardeşlerimizin yıllardır çektiği acıların karşısında 'Bu Türklerden bir şey çıkmaz' yanılgıları, Taksim- Gezi ile önemli ölçüde yıkıldı. Türkiye halklarının da önyargılar beslediği Kürt siyasal mücadelesi, yine Türkiye'de gelişen muhalefetle birlikte önemli ölçüde kırıldı. Bu sinerjiyi mümkün olduğunca geliştirmeli ve yükseltmeliyiz."
Gecenin Kültür-Sanat programında ise, Grup Abdal, Med Kültür Merkezi sanatçısı Berîvan ve gitarist Ezgi sahne alarak,müzik dinletisi sundu.

Y.ÖZGÜR  POLİTİKA/PRATTELN