Tabutlarını almak istemiyoruz

Adalet nöbeti ve açıklama

Adalet nöbeti ve açıklama

  • Adalet Nöbeti eylemlerinin 227. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, “Zulüm gözlüklerinizi çıkarın” diyerek, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Amed'de 228 gündür hasta ve infazı yakılan tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan aileler, dün de Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri de ailelerin açıklamasına katıldı.  

Eylemde konuşan tutsak yakını Reşahat Ada, eylemlerinin 8 aydır sürdüğünü hatırlatarak, “Çağrımız Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığınadır; neden zulüm gözlüklerini takmışsınız? Neden gelip halimizi sormuyorsunuz? Yine siyasi partilerimize çağrımız var gelip sesimize ses olsunlar. Adalet ve barış istiyoruz. Bugün zor ve zulüm çocuklarımızın üstünde. İnfazları yakılıyor. Çocuklarımızın tabutlarını almak istemiyoruz. Bugüne kadar 18 tabut geldi. Çocuklarımızın infazları yakılmasın, tedavileri yapılsın. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın onurlu mücadelesinin arkasında olacağız” diye konuştu.

Bir diğer tutsak yakını Herdem Mervanî ise 227 gündür muhatap bulamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bizim muhatabımız kim? Bugün kime sorsanız herkes bu soruna çözüm talep ediyor. Soruyoruz; Bu sorunu çözmek istemeyen kim? Bugüne kadar hiçbir talebimize cevap verilmedi. Bunun yanında hasta tutsaklarımızı başka şehirlere sürgün ediyorlar. Aileler de cezalandırılıyor. Her geçen gün hasta tutsakların durumu daha da ağırlaşıyor. Bunlardan biri de babam. Sizin de babanız 30 yıl cezaevinde kaldı mı ya da siz hasta olan babanızı 30 yıl beklediniz mi?”  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.