TAJÊ kongreye gidiyor

Kadın Haberleri —

Naima Bedel

Naima Bedel

  • TAJÊ, Şengal'in kurtuluşunun yıl dönümü olan 13 Kasım'da 2’inci kongresini yapacak.

Şengal Katliamı ardından örgütlenen Êzîdî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) Şengal’in özgürleştirildiği 13 Kasım günü 2. Kongresini gerçekleştireceğini duyurdu.

Êzîdî halkına yönelik DAİŞ tarafından 3 Ağustos 2014 tarihinde başlatılan soykırım ardından ‘Jin jiyan azadî’ felsefesi ile örgütlenen TAJÊ, 2. kongresini, “Fermanlardan kendimizi koruyacağız, kadın ve toplum özgürlüğünü koruyacağız" şiarıyla gerçekleştirecek.

Kongreye ilişkin bilgilendirmede bulunan TAJÊ Koordinasyonu Üyesi Niam Bedel, kongrenin Êzîdî halkına uygulanan bütün fermanlara karşı bir cevap niteliğinde olacağını kaydetti. Bedel, “Halkımıza yönelik şu anda gerçekleştirilen bütün saldırıları fermanların devamı niteliğinde görüyoruz. Dolayısıyla TAJÊ olarak tüm saldırılara karşı örgütlenerek güçlendik ve bütün saldırılara cevap veriyoruz” dedi.

Kadınları mücadeleye sahip çıkmaya çağıran Niam Bedel şöyle dedi: "Biz Êzîdî kadınlar olarak fermanların sona ermesi için elimizden geleni yaparak mücadele edeceğiz. 13 Kasım'da yapılacak olan kongreye tüm kadınları davet ediyorum.”

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.