Tarikatlar kapatılsın

Kadın Haberleri —

İskenderun Kadın Platformu

İskenderun Kadın Platformu

  • ‘Her çocuğun özgürce yaşayabileceği o ülkeyi kuracağız' diyen İskenderun Kadın Platformu, çocuğa yönelik cinsel suçlarla gündeme gelen tarikatların derhal kapatılması istedi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını “imam nikahı” adı altında evlendirmesine tepkiler büyüyor. 

İskenderun Kadın Platformu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını “imam nikahı” adı altında müridi ile evlendirmesini kınayarak, “Tarikatlar kapatılsın” şiarıyla basın açıklaması yaptı. Sağlıklı Yaşam Parkı’nda yapılan açıklamada, “Vakıflara değil çocuklara bütçe”, “Koruma, aklama, yargıla” sloganları atıldı. Açıklamaya, platform üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. 

Kanser gibi yayılmışlar

Platform adına basın metnini, Şükran Ertaş okudu. ‘Tarikatlar kapatılsın’ sesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Ertaş, tarikatlar ve cemaatlerdeki cinsel istismarın artık gizlenmeyecek boyutta olduğunu söyledi. Ertaş, “Kamuoyu 6 yaşındaki çocuğun istismarını konuşurken, İskenderun Denizciler Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda yine bir çocuk gelinlik giydirilerek bir oyun sahneledi. Konya’da lise öğrencisi ‘Seni MİT’e memur olarak alacağız’ vaadiyle kandırılıp, istismara uğratıldı. Bugün çocukların yaşadığı şiddeti konuşmak failleri yargılamak yerine bu şiddeti ortaya çıkaran gazeteciyi linç etmeye çalışan siyasal İslam kanser gibi yayılmış durumda” dedi.

Çocuklara özgürce bir ülke kuracağız

“Karanlığa teslim olmayacağız, laikliği sağlayacağız, her çocuğun özgürce yaşayabileceği o ülkeyi kuracağız” diyen Ertaş, Lanzarote Sözleşmesi olarak bilinen “Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara Karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin uygulanması çağrısında bulundu.

Kadınlar din baskısı altında

Ertaş, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Çocukları cemaatlerin, tarikatların ve vakıfların ulaşamayacağı yerlerde büyütmek, özgür, güvende ve mutlu olmalarını sağlamak zorunda olduğumuzun bilinciyle tüm tarikatlar kapatılana, din ve vicdan özgürlüğü önündeki tüm gerici odaklar dağıtılana kadar laikliği savunmaya, çocukların ve kadınların uğradığı din baskısını ortadan kaldırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz hep bildiğimiz ve bu son olayla bir kez daha hatırlatmak zorunda kaldığımız şekliyle laiklik kadınlar ve çocuklar için yaşamsaldır, diyoruz.”

MA-HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.