Taybet Ana ve Mela Hesen anıldı

 Taybet İnan anması

Taybet İnan anması

  • Silopiya’da sokağa çıkma yasaklarında katledilen ve cenazesi 7 gün sokakta bekletilen Taybet İnan ile cenazesi 13 gün evde bekletilen Mela Hesen anıldı. Anmaya katılanlar, “Halka hesap verecekleri güne kadar mücadelemizi bırakmayacağız” dedi. 

Şirnex’in Silopiya ilçesinde 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında, Cudi Mahallesi’nde katledilen ve cenazesi 7 gün sokakta bekletilen Taybet İnan ile katledildikten sonra cenazesi 13 gün evinin mutfağında bekletilen Mela Hasan Sanır, İnan’ın katledildiği Nuh Mahallesi’nde anıldı. Anmaya katılanlar, sokağa karanfiller bıraktı. Anmaya, sokağa çıkma yasaklarında katledilenlerin aileleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şirnex İl Örgütü, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi katıldı. 

HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, Taybet İnan'ın cenazesine yapılan zulmü unutmayacaklarını belirterek, "7 yıl vahşi bir şekilde katledildi. Cenazesi 7 gün 7 gece sokakta kaldı. Taybet Ana şahsında o dönem katledilenleri anıyoruz. Kürt halkına yapılan zulmü unutmayacağız ve bu zulme karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi. Ardından konuşan Taybet İnan'ın kızı Halime Akın da o günleri hiç unutmadığını söyleyerek, "O sadece benim annem değil, hepinizin annesi. Onu unutmadığınız için sizlere teşekkür ederim" diye belirtti. 

Anmanın ardından kitle, Mela Hesen Sanır’ın evine geçti. Burada konuşan Şirnex Barış Annesi Meclisi üyesi Emine Özek, şunları söyledi: "Yapılan zulmü kınıyoruz ve unutmayacağız. Katilleri açığa çıkana, halka hesap verecekleri güne kadar mücadelemizi bırakmayacağız. Bu zulmü kabul etmemeliyiz.” 

HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ise Mela Hesen'in mücadelesine dikkat çekerek, "Mela Hesen bizimle çalışıyordu. O her zaman halkının arasındaydı. Mela Hesen dönemin imamıydı. Onları unutmayacağız” ifadelerini kullandı. MA/ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.