Tecavüzcü Hamdüsena C. salıverildi 

Kadın Haberleri —

❏

  • Amed’in kulp ilçesinde yaşları 10-12 olan 10 çocuğa cinsel saldırıda bulunan imam Hamdüsena C. Yapılan şikayetlerin tehdit ile geri çekilmesi ardından salıverildi. Mağdur çocukların aileleri, mahalle muhtarı ve korucular tarafından hala tehdit ediliyor.

Amed’in Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu Mahallesi’nde geçtiğimiz sene mahalle camisinde imamlık yapan Hamdüsena C. yaşları 10 ile 12 arasında değişen 10 çocuğa cinsel saldırıda bulundu. NÛJINHA’dan Medine Mamedoğlu’nun haberine göre, olay çocukların yaşadıklarını öğretmenlerine anlatmasıyla yargıya taşındı. Psikologlar eşliğinde ifade veren çocuklar, imam Hamdüsena C.’nin kendilerine iki yıl boyunca fiziki şiddet ve tecavüzde bulunduğunu söyledi. Bedenlerde morluklar bulunan çocukların ifadesi ardından imam Hamdüsena C. tutuklandı. 

İmamın tutuklanması sonrasında mahallede muhtarın ve korucuların da aralarında bulunduğu bazı kişilerin ifadelerin çekilmesi için mağdur çocukların ailelerini tehdit ettiği bildirildi.

Bu kişilerin kendi aralarında toplanarak yaşananların bir iftiradan ibaret olduğunu ve olayı da bu şekilde yaydıkları belirtildi. Basına da yansıyan bu durumun ardından hazırlanan iddianameyle birlikte yargılamalar Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. İlk duruşma şikayetlerinden vazgeçen çocuklar, ifadelerin de geri çekti. Böylelikle tecavüz faili imam Hamdüsena C. salıverildi.

Halen yargılaması devam eden dosyanın bir sonraki duruşması 31 Ekim tarihinde Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.