Tecavüzcü korucu, AKP’li Cemil Yıldız’ın koruması çıktı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şirnex’in Qilaban ilçesinde 15 yaşındaki çocuğa tecavüz eden iki korucudan biri olan Cengiz Aydemir'in, AKP’li Uzungeçit Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın yakın koruması olduğu ortaya çıktı.

Şirnex’ın(Şırnak) Qilaban (Uludere) ilçesine bağlı Dêrahînê (Uzungeçit) beldesinde üvey anneyle yaşayan 15 yaşındaki S.A.’nın uzun süredir fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı. S.A.’ya tecavüz edenlerden Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız'ın korucu oldukları öğrenildi. Cengiz Aydemir'in aynı zamanda AKP’li Uzungeçit Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın yakın koruması olduğu ortaya çıktı. 

Şiddet uyguladığı çocuğu tecavüzcülerin önüne attı

Tecavüz, S.A.’nın ekim ayında gebe kalması sonucunda ortaya çıkarken, fuhuşa zorlanan S.A. karakolda verdiği ifadede şunlar kaydetti; “Ben yaklaşık 7-8 senedir üvey annem olan B.A. ve babam A.A. ile birlikte (...) yaşıyorum. Üvey annem B.A. köyden tanıdığı kişilere para karşılığında benimle cinsel ilişkiye girmelerini sağlıyordu ve ayrıca şiddet uyguluyordu. Dışarıya çıkmama izin vermiyordu. Tava ile başıma vurarak şiddet uyguluyordu. Cengiz Aydemir, Ekim’in sonlarına doğru Semyan Yıldız ile birlikte bizim eve gelerek misafir odasında oturuyorlardı. Üvey anneme niçin geldiklerini sorduğumda bana, ’kes sesini’ dedi ve daha sonra, ‘İçeriye gir senle konuşacağım’ dedi. Ben mutfağa girdiğimde başımı mutfak tezgâhına vurdu ve daha sonra kolumdan tutup odaya fırlattı ve kapıyı kapattı.” 

.
Tecavüzcü korucular Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız

Kafasına demirle vurdu

Defalarca korucular Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız’ın tecavüzüne uğrayan S.A., en son 27 Kasım’da yaşanan tecavüz olayında evden kaçmaya çalıştı. Kaçma sırasında üvey annesi kafasına demirle vurdu. Çevredekilerin yardımıyla önce sağlık ocağına, daha sonra Uludere Devlet Hastanesi’ne, oradanda Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Tedavisinin ardından Silopi ilçesinde bulunan yakınlarının yanına giden S.A., ilk olarak üvey annesinin kendisini darp etmesi nedeniyle şikayette bulundu. Bir süre sonra gebe olduğunu öğrenen S.A., üvey annesi B.A. ile Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız hakkında 14 Mart’ta şikayette bulundu. 

Şimdilik tutuklandılar

S.A.’nın şikâyette bulunması üzerine üvey annesi B.A. ile birlikte Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız gözaltına alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen B.A, Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız, Sulh Ceza Hâkimliği tarafından serbest bırakıldı. Yapılan itirazların ardından üvey anne B.A. fuhuş yaptırma gerekçesiyle, Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız ise “nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.  Savcılık, dosyaya kısıtlılık kararı getirdi. 

MA / ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.