Tecavüzü aklamanın kapısı: AKP

Kadın Haberleri —

.

.

  • Siirt’te yatılı bir kuran kursunda bir çocuğa iki yıl boyunca sistematik tecavüzde bulunan D.M’nin babası B.M, tecavüzü aklamak için AKP Siirt Milletvekilli Osman Ören ve iş insanı Ethem Sancak’la görüştüğü öğrenildi.

Siirt'te yatılı bir kuran kursunda 15 yaşındaki bir erkek çocuğuna sistematik bir şekilde iki yıl boyunca tecavüz eden hoca D.M. (47), 26 Kasım’da hakim karşısına çıkacak. Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından 12 Ekim’de tutuklanan D.M. hakkında 12 saat içinde jet hızıyla iddianame hazırlanması “dosyanın üstü kapatılmaya çalışıyor” yorumlarını beraberinde getirirken, D.M.’nin kentin ileri gelenlerinden biri olan babası B.M.'nin dosyanın kapatılması için AKP’li isimlere başvurduğu öğrenildi.

ATK tecavüzü tespit etti

Tillo ilçesinde, Molla Burhaneddin Medresesi’ne bağlı kursta hoca olan D.M.’nin sistematik olarak bir çocuğa 2019-2020 yılları arasında tecavüz ettiği Adli Tıp Kurum’u (ATK) raporuyla da kanıtlandı. Raporda çocuğun bedeninde tecavüz bulgularının olduğu kaydedildi.
 
Tehdit edildi

26 Kasım’da görülecek davanın iddianamesinde tanık olarak dinlenen bir çocuk, tecavüze uğrayan çocuğun beyanlarını doğrularken, tecavüze uğrayan çocuk ise D.M.’nin kendisine, “Bunları anlatırsan kıyamet kopar" diyerek tehdit ettiğini söyledi. İddianamede ifadesi alınan bir hizmetli de çocuğun kendisine, "Sorun yaşıyorum, yurttan ayrılmak istiyorum" dediğini ifade etti. 
 
Aile şikayetçi olmadı

“Çocuğa birden fazla defa (tecavüz) nitelikli cinsel istismar” ile yargılanan D.M. suçlamaları reddederken, çocuğun babası tarafından zorla kursa gönderdiğini bundan kaynaklı yalan söylediğini ileri sürdü. Tecavüzün açığa çıkmasının ardından yurda yerleştirilen çocuğun ailesinin ise tecavüz failinden “Ailenin kentin ileri gelen isimlerinden olması nedeniyle korktukları” için şikayetçi olmadıkları belirtildi. 
 
Aklama için AKP’ye gitti

Olaya ilişkin iddianamenin de apar-topar çok hızla bir şekilde hazırlanması çeşitli kaygıları beraberinde getirdi. Baba B.M.’nin oğlunu kurtarmak için devreye girdiği ve AKP’li isimlerle görüştüğü bildirildi. B.M.’nin görüştüğü isimler içinde AKP Siirt Milletvekilli Osman Ören ve iş insanı Ethem Sancak’ın olduğu kaydedildi. B.M.’nin bu isimlerden dosyanın kapatılması talebinde bulunduğu belirtilirken, bu konuda hassas olunması yönünde talepte bulunduğu ve ATK raporuna rağmen olayın “iftira” olduğunu söylediği öğrenildi. 

Aksu’ya ölüm tehdidi

Molla Burhaneddin Medresesi’ne bağlı yatılı Kuran kursunda yaşanan tecavüze haberi sanal medyada paylaşan İHD Siirt eski Şube Başkanı Zana Aksu, ölümle tehdit edildi. Aksu, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

MA/SİİRT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.