Tecavüzü günlüğüne yazmış

Kadın Haberleri —

.

.

  • İki yıl boyunca bir çocuğa tecavüz eden Volkan Kabak’ın davası görüldü. Davanın görülen ilk duruşmasında çocuğun tecavüzü anlattığı günlüğü delil olarak mahkemeye sunuldu.

İstanbul’un Başakşehir ilçesine bağlı İkitelli semtinde 2019 yılında 10 yaşındaki E.C.’ye iki yıl boyunca tecavüz eden Volkan Kabak’ın yargılandığı davanın ilk duruşması Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, E.C.’nin avukatları katılırken, SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılacak olan fail salonun hazır edilmemesi gerekçesiyle katılmadı. 

Günlük mahkemeye sunuldu

Duruşmada E.C.’nin avukatları, çocuğun ifadesinin usule uygun alınmadığını belirtti. Bu nedenle çocuğun olaya dair ne anlattığını tam olarak bilmediklerini ifade eden avukatlar, çocuğun tecavüze uğradığını yazdığı günlüğü mahkemeye sunuldu.

E.C.’nin avukatları, çocuğun yaşadığı tecavüzü günlüğüne not ettiğini söyleyerek, çocuğun psikiyatrist ile yapmış olduğu görüşmelere ilişkin kayıtların istenmesi, psikiyatristin emniyete bildirmiş olduğu evrakın istenmesi, psikiyatristin kamu tanığı olarak dinlenmesini ve çocuğun sosyal hizmet uzmanlarıyla yapmış olduğu görüşmelerin mahkemeye sunulmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, suça ilişkin tutulan kayıt veya tutanak varsa araştırılmasını istedi. Duruşmada savunma yapan avukatlar ev hapsinde tutulan Kabak’ın da tutuklanmasını talep etti. 
Volkan Kabak’ın avukatı ise ev hapsinin kaldırılmasını istedi. 

Psikiyatrist dinlenecek

Mahkeme, failin ev hapsinin devamına karar verirken, çocuğun avukatlarının psikiyatristin dinlenmesi ile diğer taleplerinin karşılanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Aralık olarak belirlendi. 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.