Tecavüzün üstünü parayla kapattılar

Kadın Haberleri —

Korucular

Korucular

  • Korucu Ramazan Babat’ın 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği ATK raporu ve telefon kayıtlarıyla sabitlenirken hazırlanan iddianame de tecavüzün üstünün parayla kapatıldığı ortaya çıktı.

Şirnex’in Qileban ilçesine bağlı Şenoba beldesinde geçtiğimiz Nisan ayında korucu Ramazan Babat’ın 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği ve tecavüzün üstünün parayla örtüldüğü kamuoyuna yansımıştı. Olayın öğrenilmesi ardından Ramazan Babat, aracı olan sözde “Kanaat önderi” Şihmus Babat, çocuğun babası Emin G. ve Şadi Babat gözaltına alındı. Fail Ramazan Babat, “Çocuğa nitelikli cinsel istismarı” (Tecavüz) suçundan 23 Ağustos günü tutuklanırken diğer isimlerde serbest bırakıldı. Başlatılan soruşturmaya dair iddianame hazırlanırken iddianamede yer alan adli tıp raporunda cinsel saldırının yaşandığı doğrulandı.

Korucuya tecavüzden tutuklama

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede fail ve olayda yer alan şüpheli ifadeleri, adli tıp raporu ve Ramazan Babat’ın cep telefonunda soruşturmaya dair yer alan mesajlara yer verildi. Ramazan Babat’ın “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan yargılanacağı dosyada diğer şüpheliler Ç.B, Emin G., Sadi Babat, Şihmus Babat ve Y.G. ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla yargılanacak.

Ölüm tehdidi ile tecavüz

İddianamede yer alan bilgilere göre tecavüz 5 Nisan tarihinde Şirnex ve Şenoba arasında bulunan Besta Bölgesi’nde yaşandı. Ramazan Babat arabasına aldığı çocuğa işkence ederek tecavüz etti. Çocuğu alıkoyan korucu Ramazan Babat, çocuğu ölümle tehdit ederek, kendi rızası ile kaldığı yönünde ifade vermeye zorladı. 

Erkekler 200 TL anlaşmış

Ailelerin araya girmesiyle kayıp başvurusu iptal edilirken beldede “Kanaat önderi” olarak adlandırılan Şihmus Babat isimli şahıs önce failin ardından ise çocuğun ailesiyle görüştü. Görüşmelerin ardından çocuk ailesine teslim edildi. Şihmus Babat’ın araya girmesiyle çocuğun babası ve failin babası Sadi Babat 200 bin TL para karşılığında olayın üstünü kapattı. Fail Ramazan Babat yapılan hiçbir suçlamayı kabul etmezken, Adli Tıp raporu ve telefon kayıtları cinsel saldırıyı doğruladı.

Suç sabit, deliller gizlenmiş

Hazırlanan iddianamede şunları kaydedildi: “…Yürütülen soruşturma neticesinde şüpheli Ramazan Babat’ın suç tarihi itibariyle 15 yaşını doldurmuş olan mağduru cebir kullanarak istismar ettiği, şüpheli Şihmus Babat aracılığıyla mağdurun babası olan şüpheli Emin G. ile şüpheli Ramazan Babat’ın babası şüpheli Sadi Babat’ın 200.000 TL karşılığında anlaşarak suç delilerini gizledikleri, şüpheliler Ç.B. ve Y.G.’nin ise suç delillerini gizleme olayı banka hesaplarını kullandırmak suretiyle yardım eden sıfatıyla iştirak ettikleri dosya kapsamında mevcut tüm beyan ve delillerden anlaşılmakla, şüphelilerin açık yargılamalarının Şırnak Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılarak atılı suçun sübutu halinde eylemlerine uyan yukarıda ki sevk maddeleri gereğince cezalandırılmalarına…”

MEDİNE MAMEDOĞLU / NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.