Geçtiğimiz hafta 33 avukatı ‘KCK operasyonu’ kapsamında tutuklanan Öcalan ile dün de görüşülemedi. Önceki gün İmralı’ya gitmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuruya herhangi bir yanıt verilmeyince avukatlar Mazlum Dinç, Azize Deniz Taşdemir ve Baran Doğan dün sabah saatlerinde Gemlik İlçesi’ne gitti. Gemlik Jandarma Komutanlığı’nda yaklaşık 1.5 saat bekletilen avukatların „gemi bozuk“ denilerek Ada’ya gidişine izin verilmedi. 27 Temmuz’dan itibaren avukatlarıyla görüştürülmeyen Öcalan’a yönelik tecrit 127. güne girdi.

STÖ’ler Bakanlığa başvurdu
Kürt sorununun çözümü için harekete geçen bölgedeki 715 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu heyet Öcalan ile görüşebilmek için Adalet Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulundu. Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar, İmralı ile görüşme isteğinin yanı sıra ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonlarda avukatların tutuklanmasını da gündeme getireceklerini ifade etti. Aktar, randevu taleplerine henüz yanıt verilmediğini kaydetti.
Amed’de geçtiğimiz ay „Kürt meselesinin demokratik çözümü için sözümüz var“ adlı çalıştayda buluşan 715 STÖ, Ankara, Kandil ve İmralı’da görüşmelerde bulunmak için 18 kişilik heyet oluşturmuştu. Heyet, geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Heyet bugün ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşecek. Görüşmede yer alacak heyet içerisinde Diyarbakır Barosu, İHD, MAZLUMDER, TİHV, Ticaret ve Sanayi Odası, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), KESK Şubeler Platformu, Tabip Odası, TMMOB gibi kurum temsilcileri bulunuyor.


DİHA/HABER EKİBİ