Tecrit, Kürt düşmanlığının sonucudur

HDP Milletvekilleri

HDP Milletvekilleri

  • Tecride karşı Adalet Nöbeti’nin 14. gününde konuşan HDP Şirnex Milletvekili Nuran İmir, tecridin Kürt düşmanlığının bir sonucu olduğunu belirterek, “İmralı’nın kapılarını açın” diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti, 15. gününde devam ediyor. Milletvekilleri Remziye Tosun, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mahmut Celadet Gaydalı, Erol Katırcıoğlu, Erdal Aydemir, Kemal Bülbül, Kemal Peköz, Hüseyin Kaçmaz, Muazzez Orhan Işık ve Nuran İmir, dün Meclis Dikmen Kapısı’nda açıklama yaptı.

HDP Şirnex Milletvekili Nuran İmir, "Onlarca milletvekili, ‘İmralı Adası’nda neler oluyor, kapılar neden açılmıyor?’ diye bu nöbet eylemini gerçekleştiriyor fakat AKP-MHP iktidarı sessiz kalmaya devam ediyor. Sayın Öcalan, uluslararası bir komplo ile Türkiye’nin eline geçtiğinden beri tecrit edildi. Özellikle bu yıl Sayın Öcalan, ailesi ve avukatıyla görüşemiyor. Adalet Bakanlığı nasıl bir zihniyetin içinde olması gerektiği konusunda netleşsin. Sorumluluğu alamıyorlarsa işgal ettikleri yeri terk etsinler. İktidarınızı savaş politikalarıyla sürdürmek ve genişletmek istediğinizi biliyoruz. İmralı’da yürüttüğünüz bu tecrit, aynı zamanda özel bir savaşın parçasıdır. Hem Türkiye hukukunu hem de uluslararası hukuku ihlal ediyor. İktidar Kürt düşmanlığından vazgeçmelidir. Tecridi kırmak için üzerimize düşen ne gerekiyorsa yapacağız. Adalet Bakanlığına bir an önce bağımsız bir heyet oluşturarak, İmralı'ya barış ve çözüm kapısını açması çağrısında bulunuyoruz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.