Tedavi için tahliye edilmeli

Hasta tutsak Mehmet Emin Çam

Hasta tutsak Mehmet Emin Çam

  • Hasta tutsak Mehmet Emin Çam’ın kızı Şimel Çam, babasının ağır sağlık sorunlarının olduğunu belirterek, tedavi için tahliyesini istedi. 

 

Sêrt’te (Siirt) "KCK Kent Meclisi yapılanması içinde yer aldığı” iddiasıyla 12 Aralık 2012’de tutuklanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski İl Başkanı Mehmet Emin Çam (72), 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Çam’a, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 9 yıl ceza verildi. Çam, Yargıtay tarafından cezası onanması üzerine 14 Mart 2022’de tutuklandı. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nin ardından Beşiri T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Çam, İHD’nin ağır hasta tutsaklar listesinde. Böbreğinde kist olan ve safra kesesi ameliyat ile alınan Çam, ömür boyu kan sıvılaştırma ilaçları ile ağrı kesici kullanmak zorunda.

Kızı Şimel Çam, 9 Kasım’da babasını ziyaret ettiğini belirterek, “Babam çok bitkindi, işitme yetisini neredeyse kaybetmiş durumda. Böbreklerinde olan kistin tekrar nüksettiğini aktardı. Ameliyat gerekiyor, ancak edilmiyor. Kistten kaynaklı ısınamama durumu var. Sol kol ve sol bacağını hissetmeme durumunun geliştiğini de aktardı. Bunun neyden kaynaklı olduğunu öğrenmek istiyor. Görme sorunu yaşıyor” dedi. 

Bunca hastalığa rağmen babasının cezaevinde tutulmasının yaşamını tehlikeye soktuğunu dile getiren Çam, biran önce tahliye olması ve dışarı da tedavi görmesi gerektiğini vurguladı.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.