Tehdit delil sayılmadı

Kadın Haberleri —

Sinem Sökmen

Sinem Sökmen

  • Defalarca başvurduğu karakolda ses kayıtlarına ve ölüm tehdidin içeren mesajlara rağmen “yeterli delil yok”, “bir şey yapamayız” denilerek evine gönderilen Sinem Sökmen’in katledilmesi ardından konuşan yengesi Hediye Sökmen, karakolun başvuruları işleme koymadığını söyledi.

MUKADDER AKYOL / MA-MERSİN

Mersin’in Tarsus ilçesinde koruma kararı olmasına rağmen 17 Mayıs’ta katledilen Sinem Sökmen’in sayısız kez karakola gittiği, taciz ve ölüm tehditleri aldığını belirtmesine rağmen, “Yeterli delil yok”, “Bir şey yapamayız” denilerek geri gönderildiği ortaya çıktı.  

Sinem Sökmen ile birlikte defalarca karakola giderek şikayette bulunan ağabeyinin eşi Hediye Sökmen, her defasında kendileriyle ilgilenilmediğini ve hiçbir işlem yapılmadan geri 

gönderdiklerini anlattı.

3 ay ölüm tehdidi aldı

Hediye Sökmen, Sinem’in 5 ay önce Halil Korkmaz ile tanıştığını, tanıdıkça da kendisine uygun görmediğini söyledi. 3 ay önce Sinem’in, Korkmaz’ı reddettiğini belirten Hediye Sökmen, daha sonra tehdit mesajlarını almaya başladığını söyledi. 

Korkmaz’ın, Sinem’e sürekli, “Benden başka seni kimse alamaz, seni öldürürüm” dediğini aktaran Sökmen, “Bunun üzerine Mart ayında Tarsus’un Tozkoparan Mahallesi’nde bulunan Polis Merkez Amirliği’ne gittik" dedi. 

Uzaklaştırma kararı verildi

Atılan tehdit mesajları ve ses kayıtlarını polise gösterdiklerini ancak hiçbir işlem yapılmadan geri gönderildiklerini söyleyen Sökmen, bu süre zarfında tehdit ve taciz mesajlarının devam ettiğini dile getirdi. 2 hafta sonra tekrar gelen tehdit mesajlarıyla karakola gittiklerini belirten Hediye Sökmen, “Uzaklaştırma kararı talep edince, ‘Biz buradan veremeyiz’ deyip bizi savcılığa gönderdiler. Mesajları savcılığa gösterdik daha sonra 1 aylık uzaklaştırma kararı verildi” diye konuştu.

Failin T.C numarasını istendiler

Uzaklaştırma kararının da işe yaramadığını ve ölüm tehditlerinin devam ettiğini belirten Hediye Sökmen, tekrar karakola gittiklerinde failin adını ve soyadını verdikleri karakoldan TC kimlik numarası istendiğini, bilmediklerini söyleyince de “bir şey yapamayız” deyip eve gönderdiklerini söyledi. Toplamda 4 kez başvurdukları karakol yetkililerine “Bir kadın daha katledilince mi tutuklayacaksınız?” dediğini aktaran Sökmen, “Sinem okuma yazma bilmediği için ona yardımcı oluyordum. Polislere, ‘Sizlere daha ne kadar delil sunalım, öldürüldükten sonra mı yeterli delil olacak?’ diye sordum. Koruma talebinde bulunduk kimse yanaşmadı. Ses kayıtlarını, mesajları gösterdik işlem yapılmadı” dedi.

Hediye Sökmen o polislerden şikayetçi, davacı olacaklarını söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.