Tek adam yönetiminin maliyetidir

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

  • HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, tek adam yönetiminin maliyetinin açlık, yoksulluk ve adaletsizlik olarak ortaya çıktığını söyledi.

 

Meclis'te düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasına “Huzurlu bir yıl diliyorum ama huzur bırakmadı bu iktidar halkta” diye başlayan Oluç, TÜİK’in verilerinin gerçeği yansıtmamasına rağmen vahim olduğunu ifade etti. Yılın son günü elektrikten doğalgaza temel ihtiyaç maddelerinin tamamına yüzde 100’ün üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Oluç, ekmek fiyatlarında Ocak 2021’den bu yana yüzde 150; un fiyatlarında yüzde 162; şeker fiyatlarında yüzde 95; sütte yüzde 25; kuru fasulyede yüzde 100; mercimekte yüzde 140; deterjanda yüzde 150, tuvalet kağıdında yüzde 128 arttış olduğunu söyledi. 

Oluç, şunları ifade etti: “TÜİK ne diyor? Yüzde 36 arttı diyor. Yani hayali rakamlarla gerçekleri ters yüz etme peşindeler. Bu iktidar sonunda yanan ocakları söndürdü, kaynayan tencerelerin altını kıstı, ısınan hane bırakmadı, çocuklar yataklarına aç girmeye başladılar. Enflasyon en adaletsiz vergidir, bunu biliyoruz. Asgari ücret zammı daha işçilerin emekçilerin eline geçmeden eridi bitti.

2018’den yani tek adam rejiminin başladığı günden bugüne kadar elektrik fiyatları yüzde 400, doğalgaz yüzde 147 artmış. Son zamlar bunlara dahil değil. En insafsızı son zamlar oldu. Artık elektrik ve doğalgaz lüks tüketim haline geldi. Tek adam yönetiminin maliyeti açlık yoksulluk ve adaletsizlik olarak ortaya çıktı.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.