Tek çıkış yolu, örgütlü mücadeledir

.

.

  • Gür Yapı ve Yapı Yapı'ya ait firmaların işçi yatakhanelerinde çıkan yangında hayatını kaybeden Umut Oydaş'ı anan işçi sendikaları, iş cinayetlerinin nedenin cezasızlık politikası olduğunu söyledi.

Gür Yapı ve Yapı Yapı'ya ait firmaların işçi yatakhanelerinde çıkan yangında hayatını kaybeden Umut Oydaş'ı anan işçi sendikaları, iş cinayetlerinin nedenin cezasızlık politikası olduğunu söyledi.

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri (DEV-YAPI-İŞ) ile İnşaat İşçileri (İnşaat İş) sendikaları, Finans Merkezi Şantiyesi’nde Gür Yapı ve Yapı Yapı'ya ait firmaların işçi yatakhanelerinde çıkan yangında Umut Oydaş’ın hayatını kaybetmesi ve üç işçinin yaralanmasına dair açıklama yaptı. İstanbul Ataşehir’de bulunan Finans Merkezi önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. İnşaat İş Sendikası Temsilcisi Deniz Gider, işverenlerin önlem almadığını belirterek, aylardır barınma, beslenme ve çalışma koşulları düzeltilmesi için mücadele ettiklerini vurguladı. İşverenlerin ve devletin pervasızlığını, işçilerin örgütsüzlüğüne bağlayan Gider, şöyle konuştu: “İş cinayetlerine ve sömürüye karşı tek çıkış yolumuz örgütlü mücadeleden geçmektedir. İş cinayetlerine ve sömürüye karşı tüm inşaat işçilerini örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.”

Açıklama, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” ve “Yaşamak ve yaşatmak için örgütlenin” sloganlarıyla son buldu. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.