Tek tek idam uygulaması

  • Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, cezaevlerinde zulmün artarak davam ettiğini belirterek, “Bugün idam yok ama herkesi tek tek gözlerimizin önünde idam ediyorlar” dedi. 

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 255. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Açıklama yapan tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üye ve yöneticileri destek verdi.

Burada konuşan hasta tutuklu Abdulselam Güler’in kız kardeşi İnci Güler, sürdürdükleri Adalet Nöbeti eylemlerine rağmen cezaevlerinde zulmün artarak devam ettiğini belirtti. Hasta tutsakların denetimli serbestlik uygulamasıyla dahi olsa serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Güler, “Bugün idam yok ama herkesi tek tek gözlerimizin önünde idam ediyorlar. Bu zulmü kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Bizim çocuklarımız Kürt oldukları için cezaevinde tutuluyor” diye konuştu.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.