TekoJIN 2’nci kongresini yaptı

Kadın Haberleri —

TekoJIN

TekoJIN

  • Avrupa ülkelerinde örgütlü genç kadın hareketi TekoJIN, “Rüyaya cesaret etmek, özgürlüğe cesaret etmektir” şiarıyla 2’nci kongresini gerçekleştirdi.

TekoJIN, 2. Genç Kadın Kongresi'ni Almanya'nın Frankfurt kentindeki Goethe Üniversitesi'nde yaptı. Avrupa'nın birçok ülkesinden gelen Kürt ve enternasyonalist kadınların kültürel kıyafetler giyerek katıldığı kongre salonu, şehit fotoğrafları, TekoJIN, JXK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleriyle donatıldı. 

“Rüyaya cesaret etmek, özgürlüğe cesaret etmektir” şiarıyla gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ile başladı. Ardından TekoJIN ve TJK-E adına açılış konuşmaları yapıldı. Kongrede ağırlıklı olarak genç kadınların toplumdaki rol ve misyonu, öncü rolü, örgütlü gücün etkisi tartışıldı. Kürt halkının yıllardır verdiği devrim mücadelesinde, demokratik konfederalizmin, ekolojik özgür bir dünyanın inşaasında genç kadının öncü rolüne işaret edildi. “Genç kadınlar ancak örgütlendiği zaman faşist düşman karşısında durabilir, işgale karşı özgür Kürdistan'ı yaratabilir” denildi.

Konuşmalar sonrası siyasal sürece ilişkin hazırlanan video izlenerek tartışmalar yürütüldü. Daha sonra iki yıllık faaliyet raporu okundu. Genç kadınlar, faaliyet alanlarında yaşadıkları sorunları dile getirip çözüm ve alternatifleri kapsamlıca tartıştı. Çözüm önerileri sundu.

Kongrenin sonuna doğru TekoJIN tüzüğü okunarak planlamalar yapıldı. Yeni Koordinasyonunu seçen TekoJIN, genç kadınların her türlüğü öncülüğe hazır olduğu mesajı verdi.

Kongre, kapanış konuşmasıyla son buldu. Konuşmada “Bu kongremiz ile önümüzdeki sürece daha güçlü ve daha fedakar bir katılım sağlayacağımız açıktır. Ülkemizde yaşanan savaş ve ortaya çıkan muazzam gerilla direnişi Avrupa’da yaşayan biz genç kadınlara  izlenilmesi gerek çizgiyi net olarak göstermiştir” denildi.
FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.