Tenisin efsanesi kortlara veda etti

Kadın Haberleri —

Serana Williams / Foto: AFP

Serana Williams / Foto: AFP

  • Tenis tarihinin en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Serena Williams 41 yaşında kortlara veda etti. Williams, 27 yıla 23 şampiyonluk sığdırdı. 

Dünyaca tanınmış Amerikalı tenis oyuncusu Serena Williams, ABD Açık'ta Ajla Tomljanovic'e 2-1 yenilerek tenis hayatına gözyaşlarıyla veda etti. 

Maç sonunda muhabirlerin sorularını yanıtlayan Williams, ailesine ve özellikle de kızkardeşi Venus’e teşekkür ederek “Venus olmasaydı bugün Serena olamazdım. Benim tek varlık nedenim odur” dedi. 

19 yaşında ilk 10’a girdi

İlk maçını 1995 yılında 14 yaşındayken oynayan Serena, Grand Slam sahnesine Avustralya Açık'ta 18 yaşındayken çıktı, 19 yaşında ise dünya sıralamasında ilk 10 sıraya girmeyi başardı.

İsmi, tenis tarihinin en iyi oyuncuları arasında yer alan Serena Williams'ın kariyerinde 23'ü grand slam turnuvalarında olmak üzere 73 tekler şampiyonluğu ve 4 olimpiyat altın madalyası bulunuyor.

Eşit ücret mücadelesi

Serena Williams, 26 yıllık kariyerinde kadınlar tenisini de değiştirmenin mücadelesini verdi. Kortlarda başarıdan başarıya koşarken, kadın tenisçilerin erkek tenisçilerle eşit ücret alması için yürüttüğü mücadele sonucunda 2007'den itibaren kadın ve erkek tenisçilere aynı para ödülü verilmeye başlandı. 

Serena kortlara vedasını “emeklilik” olarak tanımlamıyor. Vogue dergisindeki makalesinde Williams, “emeklilik değil, evrilmek” demişti. 

Spor hayatını boyunca zaman zaman ırkçı ve ötekileştiren söylemlerle karşı karşıya kalan Serena, kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı girişimcileri desteklemeyi ihmal etmedi. 

Küçüklükten itibaren Serena ve Venus kardeşlerin tenis serüveni için çabalayan en büyük isim ise babaları Richard Williams oldu.  Richard Williams ve kızlarının öyküsü, "King Richard" filmiyle beyaz perdeye taşındı.

NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.