TJA 8 Mart’ı erken karşılıyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • TJA, 8 Mart etkinliklerini, bir savaş politikası olarak Türk askeri personelleri eliyle taciz ve tecavüzün gerçekleştirildiği Sêrt ve Hezex’te başlatıyor. TJA aktivisti Zelal Bilgin, kadın kırımına karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü savunacaklarını söyledi. 

HABER MERKEZİ

Kürt Kadın Hareketinin örgütlü olduğu bütün alanlarda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ‘Kadın Kırımına Karşı Yaşamı, Tecride Karşı Özgürlüğü Savunuyoruz’ şiarıyla karşılanacak. Tevgera Jinên Azad (TJA) da 8 Mart programlarının startını 26 Şubat günü Sêrt ve Şirnex’in Hezex ilçelerinde verecek. Daha sonra 8 Mart’a kadar Amed, İstanbul, Adana, Riha, Mêrdîn ve Êlih olmak üzere birçok kentte miting, yürüyüş, seminer, panel, şölen ve cezaevlerindeki tutsaklara mektup gönderme etkinlikleriyle kadın buluşmaları gerçekleştirilecek.

8 Mart kapsamında yapacakları etkinlikleri JINHA ajansıyla paylaşan TJA Aktivisti Zelal Bilgin, “Bu sene şiddetin çok yoğun yaşandığı bir dönemde 8 Marta gidiyoruz. Şiddete karşı özsavunmasını kullanan kadınlar tutuklanırken, kadına şiddet uygulayan erkeklere de beraat söz konusu. 8 Mart programımız bu kapsamda kadına yönelik şiddeti, ekonomik baskıları ve işsizliği içeren eylem ve etkinliklerle dolu olacak” dedi. 
 
Özel savaş politikalarının teşhiri

Startın verileceği kentlerde “Kadınlar İçin Adalet” talebini haykıracaklarını dile getiren Zelal Bilgin, etkinliklerin startını verecekleri kentlerde özelikle Türk asker ve polisler eliyle gerçekleştirilen taciz, tecavüz ve ailenin itibarını sarsma gibi politikalar uygulandığını, TJA’nın da bu özel savaş politikalarının teşhiri üzerinden bir yaklaşımı olacağını belirtti. Cezaevlerinde kadın tutsakların yaşadığı sorunların her geçen gün ağırlaştığına dikkat çeken Zelal, cezaevlerine dönük etkinlikler yapacaklarını söyledi. 
 
Farkındalık çalışmaları

Bölgede cins kırımının önü alınamayan bir seviyeye ulaştığını, buna karşı kadın örgütlerinin ortaya koyduğu direnişin terörize edilerek hedef alındığını belirten Zelal, ilçe ve köyleri gezerek farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.