Toplumsal sorumluluk kararlılığı

  •  HDP, EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP, TÖP ve TKP'nin ilk buluşmasının ardından “Üzerimize düşen toplumsal sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız” denildi.

 

HDP'nin çağrısıyla 8 partinin buluşmasında, demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerin geniş bir mücadele ortaklığı sağlaması gerektiği inancı teyit edildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) çağrısıyla bir araya gelen EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP, TÖP ve TKP toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. Ortak imzalı açıklama şöyle: “Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar çığ gibi büyümektedir. İktidarın sömürü, talan ve ayrımcılık politikaları, toplumun ezilen bütün kesimlerinin her türlü insani haklarının ellerinden alınmasına, yoksullaşmasına neden olmakta ve doğanın talan edilmesine yol açmaktadır. Bu gidişattan çıkmak için umudu büyütecek, topluma güven verecek güçlü bir birliği kurabilir, mevcut baskı rejiminin önünü kesebilir, demokratik değişim ve dönüşümün önünü açabiliriz. Bu nedenle Türkiye’nin demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerinin geniş bir mücadele ortaklığı sağlaması gerektiğine inanıyoruz.

Bu çerçevede, HDP’nin yapmış olduğu çağrıyla 18 Ocak 2022'de aşağıda imzası bulunun siyasal yapılar olarak bir araya geldik. Bu toplantıda aldığımız kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz:

*  Ortak mücadeleyi sürdürmeyi, bu mücadele zeminlerini çoğaltmayı ve güçlendirmeyi,

*  Ortak mücadele konularını belirlemek, bunları hayata geçirmeye yönelik içerik, yöntem ve takvimi oluşturmak için düzenli görüşmelere devam etmeyi,

*  Mevcut katılımla kendini sınırlamayan, ortak mücadelenin Türkiye’nin bütün demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerini kapsayacak şekilde genişletilmesini hedeflemeyi karar altına aldık.

* Türkiye’nin bütün ezilenleri, ötekileştirilenleri, mağdurları, emekçileri, kadınları, gençleri ve ekoloji mücadelesi verenleri ile en geniş demokrasi, eşit yurttaşlık ve mücadele ortaklığını kurmanın yol ve yönetmelerini konuşmaya devam edeceğiz. Demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçler olarak üzerimize düşen toplumsal sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız.

Dayanışma, mücadele ve umutla…  ANKARA

 

6 parti sistemde anlaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti kurmayları tarafından Meclis’te önceki gün son rötuşları yapılan 23 sayfalık Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasının Genel Başkanlara sunulduğunu söyledi.

Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Erkek, şunları söyledi: “İlk seçimde iktidar olduktan sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı da Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Yeni Cumhurbaşkanı ve yeni Meclis toplumsal uzlaşmayla birlikte yeni anayasa değişikliğini millete sunacak. Türkiye’nin yeni bir siyaset kültüre, yönetim anlayışına, bir sisteme ihtiyacı var. Bu sistemi mutlaka ve mutlaka inşa edeceğiz. Türkiye’ye dayatılan bu ucube sistem 83 milyonu freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürüklüyor. 6 parti ortak mutabakat metnimizi tamamladık.  Ortak mutabakat metnini genel başkanlara sunduk. Şimdi takdir genel başkanlarda.”  n ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.