Trajediden uyarlanmış bir masal

Kültür/Sanat Haberleri —

  • Neruda ve Jackie'nin yönetmeni Pablo Larrain “Spencer” filmiyle Prenses Diana’nın kendini kafeste hissettiği kraliyet yaşamından üç güne odaklanıyor.

 

Pablo Larrain, “Jackie”de, Başkan John F. Kennedy’nin öldürülmesinden sonra First Lady Jacqueline Kennedy’nin cenaze hazırlıklarıyla uğraşırken kocasının kaybıyla yüzleştiği birkaç günü anlatıyordu. Yönetmen benzer yapıyı “Spencer”da da kuruyor.

Film, “gerçek trajediden uyarlanmış bir masal” notuyla başlıyor. 1991 yılının Noel’inde, Kraliçe’nin Sandringham Sarayı’nda toplanan İngiliz Kraliyet Ailesi’ni görüyoruz. Diana’nın isteksizce katıldığı bu kutlama, onun için ruhsal bir işkenceye dönüşüyor. Bulimia adlı yeme bozukluğundan mustarip genç kadın, bir yandan kocası Prens Charles’ın ihanetiyle bir yandan da geleneklerin ve Kraliçe’nin baskısıyla başa çıkmaya çalışıyor. Pablo Larrain; Diana’nın kapana sıkışmışlığını, kapatıldığı kafesteki çırpınışını, nefessiz kalışını, şatafat içinde boğuluşunu seyirciye birebir yaşatmayı amaçlıyor. Bunu gerçekten başarıyor da…

Oscar favorisi

Diana’yı canlandıran Kristen Stewart ise etkileyici bir oyunculuk sergiliyor. Filmin hemen başında ve bazı sahnelerde taklit tarzı hissedilse de genel anlamda Diana’nın ruh halini başarıyla yansıtıyor. Stewart bu rolüyle 2022’de En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar’ın favorisi ilan edildi.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.