Yunanistan'ın 300 sandalyeli parlamentosunun oylamaya katılan 299 üyesinden 155’i yeni hükümete “evet” derken, 144 milletvekili "hayır" oyu kullandı.
İkinci Tsipras hükümeti, 20 Eylül’de yapılan genel seçimlerin ardından Radikal Sol İttifak (SYRIZA) ve Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisi tarafından kurulmuştu. SYRIZA ve ANEL'e mensup tüm vekiller "evet" oyu kullandı. Buna karşılık Sosyalistler'den aşırı sağcı Altın Şafak partisine, muhalefet temsilcilerinin tamamı oylamada "hayır" dedi. Mecliste sadece SYRIZA ve ANEL'den güvenoyu oyu almış olsa da Tsipras mutlu görünüyor.
Tsipras'ı zor günler bekliyor
Gözlemcilere göre Tsipras hükümetini zor günler bekliyor. Zira hükümet, Avrupalı kreditörlerle imzalanan anlaşmalar sonrası tepki çeken kemer sıkma politikalarını hayata geçirmek zorunda. Hükümet, AB ve kreditörlerin 86 milyar Euro'luk “üçüncü kurtarma paketi" karşılığında şart koştuğu reformları da uygulamak durumunda.
ATİNA