Boşalan her arkadaşımızın yerini dolduracağız” dedi. 

DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, siyasi soykırım operasyonuna ilişkin DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’nda basın toplantısı düzenledi. Gever’de önceki gün gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatan Gever, “Biz daha oradan dönmeden 9 arkadaşımız gözaltına alındı. Wan’a vardık. Wan’da da başka bir gözaltı furyasıyla karşılaştık. 69 ev polislerce basıldı. 27’si hakkında gözaltı kararı var. DBP Wan il eşbaşkanları partiye geldiği sırada gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi, ‘27 kişinin 24 saat süreyle gözaltına alınması’ deniliyor. Bir alt cümlede ise 5 gün avukatlarıyla görüşmeme diye bir karar var. OHAL gerekçe gösterilerek bir ay boyunca gözaltı süresi yaşatılıyor. Bir gün önce de Amed’te 65 kişi hakkında gözaltı kararı vardı, 53 kişi gözaltına alındı. Son bir yıldır 2 bin 500 kişi tutuklandı” dedi. 


Yerleri boş kalmadı, kalmayacak

Tüm baskılara rağmen parti olarak mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Tuncel, “DBP olarak onların yerini boş bırakmadık. Çalışmalarımıza devam ettik. Demokratik bir direnişi ortaya koyduk. Bu operasyonlarla DBP mücadeleden vazgeçer diye düşünüyorlarsa bunu akıllarından çıkarsınlar. Biz öyle bir parti değil, halk partisiyiz. Boşalan her arkadaşımızın yerini dolduracağız” diye konuştu. 

Tuncel’in verdiği bilgilere göre; Amed’de 53, Colemêrg’te 9, Qers’ta 20, Wan’da 27, Sêrt’te 27, toplamda 136 kişi rehin tutuluyor.   


 AMED