KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dün yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin Kuzey Kürdistan'da hiçbir kurla tanımadan topyekün bir savaş yürüttüğünü, saldırıların yoğunlaştığı merkezlerdeki halkın da direndiğini hatırlattı. Kürt halkına seslenen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, bütün kentlerin, köylerin ayağa kalkmasını ve kuşatmaları yarmasını istedi. Direnişin de topyekün olmasının zorunluluğunu vurgulayan Eşbaşkanlık, "Halkımız her yerde on binlerle sokaklara dökülerek, devlet binalarını kuşatarak topyekun direnişe geçmelidir. Sur, Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin halkımız bunu beklemektedir. Gün, namus ve onur günüdür. Kürt halkı bu saldırılar durdurulup kuşatma kaldırılana kadar ayakta olmalıdır; oturmamalıdır. Bu saldırıların sertliğine cevap olacak kararlı, sert ve caydırıcı eylem biçimlerine yönelmelidirler" dedi.


Uluslararası güçler de sorumludur

AKP hükümetinin bu kadar ağır saldırılar gerçekleştirmesinden Avrupa başta olmak üzere tüm uluslararası güçler sorumlu olduğunu; tutumlarıyla, sessizlikleriyle bu saldırıları cesaretlendirip ortak olduklarını kaydeden Eşbaşkanlık, şunları altını çizdi: "Türkiye Avrupa Konseyi üyesidir ve Avrupa Birliği'ne tam üye olmaya aday bir ülkedir. Birçok uluslararası anlaşma ve paktlar içindedir. Türk devleti hem bu değerlere bağlıyız demektedir, hem de Kürt halkına karşı soykırımcı bir imha saldırısı yürütmektedir. Bu nedenle Türk devleti ile siyasi ilişki içinde olan başta Avrupa olmak üzere tüm ülkeler harekete geçmeli, bu insanlık dışı saldırılara dur demelidirler."


Kürt halkının yanında olun

AKP hükümetinin bu kadar ağır saldırılar yaptığı gibi, bu insanlık dışı saldırı ve katliamların, yıkımların dünya kamuoyuna ve Türkiye halklarına yansımaması için basın özgürlüğünü de ortadan kaldırdığını anımsatan Eşbaşkanlık, "Şimdiye kadar saldırı yürüttükleri yerde yakaladıkları her özgür basın çalışanını tutuklamışlardır. Direniş alanındaki tüm gazeteciler de çocuklar, yaşlılar ve kadınlar gibi saldırı altındadırlar" dedi. Eşbaşkanlık, açıklamasını şu çağrıyla tamamladı: "Bu açıdan tüm demokrasi güçlerini, insan hakları kuruluşlarını, insan hakları ve demokrasiden yana tüm siyasi güçleri, devletleri, uluslararası kuruluşları AKP hükümetinin bu politikalarının karşısında Kürt halkının yanında olmaya, Kürt haklının mücadelesine destek vererek bu kuşatmayı ve saldırıları kırmada sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz." 


ANF/BEHDİNAN