MİT’in Almanya’daki faaliyetleri her geçen günü yeni bir boyutlar kazanıyor. Şimdi de Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde görev yapan Türk kökenli bir başkomiser Erdoğan rejiminin istihbarat örgütü MİT ile bağlantısı ortaya çıktı. 

Başkomiser Frankfurt ve Mainz kentlerindeki Türk konsoloslukları üzerinden MİT ile görüştü.

Pazar günleri yayınlanan “Welt am Sonntag” gazetesinin ortaya çıkardığı skandala göre Hessen Eyaleti’nde görev yapan Türk kökenli bir başkomiser Almanya’daki MİT ajanlarıyla sıkça görüştü. Gerçek ismi açıklanmayan ve gazetenin “Semra Melek” ismi verdiği polis memuruna ilişkin geçtiğimiz Aralık ayında Hessen Eyaleti’nin istihbarat kurumu Anayasa Koruma Örgütü gizli bir rapor hazırladı.

“Genişletilmiş güvenlik soruşturması” adıyla hazırlanan gizli raporda Ankara doğumlu Türk kadın polisinin Türk istihbaratı ile ilişkilerine dikkat çekildi. Söz konusu rapor, Alman İçişleri Bakanlığı‘na gönderildi.

Bunun üzerine Hessen Eyaleti Emniyet Müdürü Sabine Thurau ve Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Robert Schaefer devreye girdi ve Türk kökenli polis memuruna ilişkin olumsuz bilgilerin rapordan çıkarılmasını istedi.

Ancak raporu hazırlayan birimler, Türk kökenli polisin peşini bırakmadı ve yeni bir rapor hazırladı. Sonuç olarak da muhbir polis görevinden uzaklaştırıldı. Gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan bir kaynak ise “Polisin kadın olması ona pozitif bir hava kattığı ve gerçek rolünü gizlemesine neden olduğu açık” diye konuştu.


MİT Alman istihbaratına da sızmak istemişti

Temmuz ayının başında da Almanya’nın iç istihbaratından sorumlu olan Anayasa Koruma Örgütü’ne MİT’in sızmaya çalıştığı açıklanmıştı. MİT’in Alman istihbaratını sızma planının ise Anayasa Koruma Örgütü için çalışmak isteyenler üzerinden yürütmeye çalıştı. Zira istihbarat kurumu son dönemlerde yeni elemanlar almak istemiş ve yapılan incelemede Türkçe konuşan birçok aday dikkat çekmiş.

Bu kişilerin MİT ile bağlantısı olma ihtimali üzerinde duran Alman istihbaratı başvuruları reddetti. Daha önce de MİT birçok kez Alman polisi ve istihbaratına Türk tercümanlar üzerinden sızmaya çalışmıştı. Birçok tercüman deşifre edilerek görevlerine son verilmişti. 


 ANF/BERLİN