Türk yargısı için mümkün

Osman Kılıç

Osman Kılıç

  • Urfa'da kendisine ait olmayan bir sosyal medya hesabından dolayı “örgüt propagandası” soruşturması açılan 74 yaşındaki Osman Kılıç’a, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı, çünkü Adli Tıp Kurumu “kuvvetle mümkün” dedi.

 

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabında “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle Karaköprü ilçesinde yaşayan 74 (kimlikte böyle ama kendisi 91 olduğunu söylüyor) yaşındaki Osman Kılıç hakkında dava açıldı.

Kılıç, soruşturma kapsamında 6 Ağustos 2021'de evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Bir gün gözaltında kalan Kılıç, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, Kılıç hakkında "örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla iddianame hazırladı. İddianamede, Kılıç'ın ifadesinde, “Söz konusu sanal medya hesabı bana ait değildir. Paylaşımları ben yapmadım. 10 yıldır görme problemi yaşıyorum. Benim herhangi bir sanal medya hesabım yoktur” dediğini belirten savcı, hesabın Kılıç'a ait olduğunu paylaşılan bir fotoğrafa dayandırdı. 

 ATK rapor verdi

“Şah Sinan Sinan” isimli hesaptan paylaşılan bir fotoğraf üzerinden İstanbul Adli Tıp Kurumu Adli Bilişim İhtisas Dairesi tarafından 7 Nisan’da düzenlenen raporda “Ekran görüntüsü 9’da belirtilen şahsın, şüpheliye ait olması kuvvetle mümkün +3” denildiği belirtilen iddianamede, inkarın suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ileri sürüldü. Savcı, bu çerçevede Kılıç'a mal ettiği hesaptan yapılan üç paylaşımda, "örgüt propagandası" yapıldığını iddia ederek, Kılıç hakkında bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Kullanmayı bile bilmiyor

Açılan davanın iddianamesinin kendisine yeni tebliğ edildiğini ifade eden Kılıç, görme ve duyma problemleri yaşadığını, evine baskın yapılarak arama yapıldığını söyledi. Şikayet üzerine evine baskın yapıldığını ifade eden Kılıç, “Bana ne yaptığımı sordular. Ben de hasta, yürüyemeyecek halde olduğumu ve kendi başıma bir şey yapamadığımı söyledim. Bana zafer işareti yaptığımı ve internette resmimin olduğunu söylediler. Benim de orada durduğumu ve fotoğrafımı çektiklerini söylediler. Yaşlı biriyim. 91 yaşındayım” şeklinde konuştu. Telefonu kullanmayı bilmediğini, bunun için yardım aldığını dile getiren Kılıç, sadece gelen aramalar için telefonu kullanabildiğini ifade etti. 

Son olarak sağlık problemleri yaşadığını belirten Kılıç, “Görmüyorum. Duyma problemi yaşıyorum. Sarı çiçek (nokta) teşhisi konuldu. İstanbul ve Antep’e gittim, ‘Nereye gidersen git tedavisi yok’ dendi. Eşim öldü, tek başıma yaşıyorum. O kadar dert üstüne bir de bu şikayet ile uğraşıyorum” dedi.

İddianameyi kabul eden Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 25 Mayıs'a tarih verdi.  MA/URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.