Türkiye'de yargı komedisi: Ahmet Altan için yakalama kararı
AKP-MHP yapımı şaibeli 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından rehin alınan ve Silivri Cezaevi’nden 4 Kasım'da tahliye edilen gazeteci Ahmet Altan hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Karar, AKP-MHP faşist iktidarının hüküm sürdüğü Türkiye'de yargı ve adalet kavramlarının nasıl bir silaha dönüştüğünü gözler önüne serdi.
Tutukluluk adı altında rehin alınan ve 3.5 yıl kaldığı Silivri Cezaevi’nden 4 Kasım'da tahliye edilen gazeteci yazar Ahmet Altan hakkında, yeniden yakalama kararı çıkarıldı.
İlk olarak Sabah gazetesinin duyurduğu habere göre, 'FETÖ darbe çağrışımı' davası kapsamında yaklaşık 3.5 yıl tutuklu kalan gazeteci Ahmet Altan hakkında 4 Kasım'da verilen tahliye kararı kaldırıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazını kabul eden İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Altan hakkında yakalama kararı çıkardı.
Böylece Altan yeniden cezaevine girecek. Altan'ın cezaevine girmesinin nedeni ise cezaevinden çıktıktan sonra yazdığı 'Kağıttan flüt' yazısı... Altan, o yazıda cezaevinde bulunduğu sırada bir mahkumun yaptığı kağıttan flütü anlatarak cezaevindeki haksızlık ve adaletsizliği dile getirmişti.