Türkiye ekonomisi dibe vuracak!

Dünya Haberleri —

  • Risk danışmanlığı şirketi Eurasia Group’un yayımladığı 2022 Küresel Risk raporunda Türkiye, 10. sırada yer aldı. Ekonomik krize dikkat çekilen raporda “Türkiye ekonomisi daha dibe vuracak” denildi. 

 

TIME dergisinin dış politika yazarı ve editörü Ian Bremmer, 2022’nin en büyük 10 küresel riskini sıraladı. Bremmer’ın TIME için kaleme aldığı makalede, 2022’nin en büyük küresel risklerinden biri de Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler olarak gösterildi. Bremmer yazısının Türkiye başlığında, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’te düzenlenecek seçimler öncesi partisinin anketlerdeki düşüşünü tersine çevirmek için, 2022 yılında Türkiye ekonomisini ve Türkiye’nin uluslararası ortamdaki itibarını daha da düşük seviyelere taşıyacağını belirtti. 

Daha da saldırgan olacak

Bremmer, konuya ilişkin şunları yazdı: “Türkiye’de işsizlik ve enflasyon yüksek. Türk Lirası daha zayıf ve oynak. Erdoğan alışılagelmiş ekonomi yönetimini reddetti. Türkiye’nin dış politikası da bu sene seçmenin dikkatini ekonomik krizden başka yöne çekmek için daha da saldırgan hale gelecek. Yüksek ihtimal dahilinde olmasa da olası bir erken seçim senaryosunda bütün bu riskler daha da katlanacak… AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023’te düzenlenecek seçimlerden önce anketlerdeki son durumu tersine çevirmek için Türkiye ekonomisini daha da dibe indirecek.”  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.