Tutsaklar eyleme geçiyor

cezaevi

cezaevi

  • Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsaklar, 10 Ekim’de başlatılan hamleye dönüşümlü açlık greviyle katılacaklarını duyurdu.

Tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada, 10 Ekim’de başlatılan ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ kampanyası selamlandı. Kürt sorununun çözümü ile Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünü ayrı ele alınamayacağı vurgulanan açıklamada, “Nefes alıp verdiğimiz mekanlar neresi olursa olsun, özgür yaşam ısrarından ve halklarımızın özgür-eşit birlikteliğine olan inancımızdan asla vazgeçmeyecek, tüm ideallerimizin bileşkesi olan Önder Apo’ya daha büyük kararlılık ve pratikleşme düzeyiyle layık olmaya çalışacağız” denildi. 

Bu amaçla ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesine ilk aşamada 27 Kasım - 15 Şubat tarihleri arasında dönüşümlü açlık grevi eylemiyle katılım gösterileceği bildirilen açıklamada, şunları belirtildi: “Eylemimizin gün ve grup sayısı planlamasını her zindan alanımız kendi bileşimine ve koşullarına göre planlayacak; hasta, yaşlı ve cezasının bitimine iki yıl kalmış olan arkadaşlarımız dahil edilmeyecektir. Ayrıca, bulunduğumuz her alanda açıklamamızda dile gelen hususlar temelinde ve kampanya içeriği doğrultusunda dış temsilciliklere, insan hakları kurumlarına, medya temsilciliklerine, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine mektuplar yazacağız. Adalet Bakanlığına sıklıkla İmralı’daki tecridi yazacağımız dilekçelerle hatırlatacak, İmralı’ya sevk talebinde bulunacağız. Önder Apo’ya ve İmralı’daki diğer tutsak yoldaşlarımıza daha sık aralıklarla mektup yazacak, CPT’ye ihmal ettiği sorumluluğunu tekrar hatırlatacağız. Mahkemelerde tecridi kınayıp teşhir edeceğiz. Başta ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızı, dost çevreleri, demokrasi ve özgürlük talep eden bütün kesimleri kampanyamızı sahiplenmeye çağırıyoruz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.