Tutsakların eylemi 24. günde

İncife İşlek (75)

İncife İşlek (75)

  • Tutsakların, 4 Nisan'da başlattığı eylem devam ediyor.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 4 Nisan'da sona erdi. Tutsaklar, 4 Nisan'dan itibaren mahkemeleri boykot ediyor, aile ve telefon görüşmelerine çıkmıyor.

Yozgat 2 Nolu Kapalı Cezaevi'nde eyleme katılan Fahrettin İşlek'in annesi İncife İşlek (75), oğlunu 8 yıldır göremiyor. Oğluyla en son 2 Nisan’da telefon görüşmesi yaptığını ifade eden anne İşlek, tutsaklar üzerinde ağır bakıların olduğunu belirtti. İşlek, "Oğlumu 8 yıldır görmedim. En son telefon görüşmesinde artık karar aldıklarını ve eylemlerini bir üst seviyeye taşıdıklarını söyledi. Bundan sonra görüşlere çıkamayacağını ve telefon hakkını kullanmayacağını söyledi" dedi. 

Oğlu için endişeli olduğunu ifade eden İşlek, “Oğlumla yaptığım son telefon görüşmesinde bana, ‘biz artık görüşlere çıkmayacağız. Sayın Öcalan çok ağır tecrit altında. Ailesi ve avukat görüşlerine izin verilmiyor. Tecrit kalkana kadar hiçbir görüşmeye çıkmayacağız' dedi. Bizler de onların taleplerinin arkasındayız. Bizler Kürt’üz, toprağımızın, ülkemizin davasını yürütüyoruz. Bu cezaevlerinin kapılarını açsınlar, Kürt sorununa bir çözüm bulsunlar" diye konuştu. 

Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin Türkiye'yi ciddi bir kaosa sürüklediğini söyleyen İşlek, herkesi tecride karşı başlatılan eylemleri sahiplenmeye çağırdı. İşlek, "Talepleri meşrudur, herkesin bu taleplere kulak vermesi ve sessiz kalmaması gerekiyor. Tek çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır. Çocuklarımızın talepleri bizim taleplerimizdir” dedi. AMED

 

* * *

Avukatlardan görüşme başvurusu

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tecrit koşulları altında rehin tutulan ve 37 aydır kendisinden hiçbir şekilde haber alınamayan Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne yeni başvurularda bulundu. Başvurular, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç tarafından yapıldı. Avukatlar, İmralı’daki diğer müvekkilleri Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüşme başvuruları yaptı.

 

* * *

Şirnex’te gözaltı ve tutuklama

Şirnex’te bir kişi gözaltına alındı, Deşta Darê beldesinde de bir kişi tutuklandı.

Şirnex merkeze bağlı Çemê Şemo (Koçbeyi) köyü askerler tarafından basıldı. Askerler, “Örgüt propagandası” iddiasıyla C.S'yi gözaltına aldı. Hezex (İdil) ilçesine bağlı Deşta Darê (Sırtköy) beldesinde yaşayan Abdurrahim Akman (55) da “Örgüt propagandası” suçlamasıyla hakkında verilen cezanın onanmasının ardından ziyarete gittiği Silopiya (Silopi) ilçesinde gözaltına alındı. Şirnex Adliyesi’ne götürülen Akman, kararın yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak Şirnex T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.