Üç merkezde kutlama


Mainz’deki etkinliği Mainz, Rüsselsheim ve Wiesbaden Halk Meclisleri tarafından ortaklaşa düzenledi. Gece Kürdistan ve tüm dünya devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlatıldı. Tertip komitesi adına konuşma yapan Rüsselsheim Meclis Eşbaşkanı Ümit Çelik, Kürt Özgürlük Mücadelesi etrafında kenetlenmeye, bütün Kürtlerin de bu yönlü bir sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
Gecenin kültür programında ise Grup Omedya, Ozan Zarife, Koma Dina ve Ozan Diyar sahne aldı.
Almanya’nın Essen kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü Bottrop kentinde düzenlenen gece ile kutlandı.
Gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Hacı Çelik, “Bugün bizi burada bir arada olmamızı sağlayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a selam olsun. Önder Apo bizi dünyaya kabul ettirdi. Dünyaya tanıttı“ dedi. Çelik, Koçgiri, Zilan’da betonlaştıklarını ama Öcalan’ın o betonları paramparça edip, Kürt halkını yeniden yeşerttiğini söyledi.
Konuşma esnasında sık sık, ‘Bijî Serok Apo’, ‘PKK Halktır, Halk Burada’ sloganları atıldı. Gecede sinevizyon gösteriminin yanı sıra Hozan Welat, Gülistan ve Mizgin, Koma Şehid Welat, Hozan Serhat ve Koma Hezex sahne aldı.
Öte yandan İsviçre’nin Luzern kentinde de gerçekleştirilen geceyle PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı. Geceye çok sayıda Kürdistanlı ve Kürt dostu katıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan gazeteci ve siyasetçi Fuat Kav, PKK’nin kuruluşunda bugünleri kimsenin öngörmediğini belirterek, Sur direnişini selamladı.
Kav, “Nasıl ki Rojava’da, Kobanê’de ve Şengal’de direnişler gerçekleşti ve DAİŞ çetelere yenilgiye uğradıysa Kuzey Kürdistan’daki direniş de zafere ulaşacaktır” dedi.
Gece gösterilen sinevizyon ve çekilen halaylar ile son erdi.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA/HABER EKİBİ
