Ukrayna’da savaş şiddetlendi

Dünya Haberleri —

Rusya - Ukrayna savaşı

Rusya - Ukrayna savaşı

  • Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri sınırında yoğunlaşan savaş son bir kaç ayın en şiddetli çatışmalarına sahne oluyor. Ukrayna ve Rus birliklerinin ağır kayıplar verdiği çatışmalarda her iki taraf da ilerleme kaydettiklerini iddia ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, iki gün önce Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya bölgesine ‘elverişli mevzilerin’ kontrolünü ele geçirmesine izin veren ‘taarruz operasyonları’ düzenlediğini duyurmuştu. Ukrayna Enerji Bakanı German Galushchenko Rusya’nın Zaporijya’ya dönük saldırısını doğrulayarak Rusya’nın denetimindeki nükleer santralde de tansiyonun yükseldiğini aktardı.  

Ukrayna devlet nükleer enerji şirketi Energoatom, Rus birliklerinin tesisin nükleer güç birimleri etrafında askeri tahkimatlar inşa etmeye devam ettiğini belirtti.

ABD’li üst düzey bir askeri yetkili, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusuna on binlerce yeni asker getirdiğini söyledi. Pentagon yetkilisinin gazetecilere verdiği brifingde cepheye yeni getirilen Rus birliklerinin teçhizat ve tecrübe açısından zayıf olduğunu aktardı. 

Ukrayna: Saldırıları kırdık

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin doğusundaki cephe hattındaki Bakhmut ve Avdiivka şehirleri çevresinde Rus ve Ukrayna kuvvetleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna kuvvetlerinin Rus güçlerinin saldırılarını püskürttüğünü ve Rusya’ya ağır kayıplar verdirdiğini bildirdi. Ayrıca Rus ordusunun tüm Donetsk bölgesini kontrol etme girişimleri kapsamında ‘ordunun kayıplarını hesaba katmadan’ bir saldırı başlattığını vurguladı.

Rusya: Krasnopillya’yı ele geçirdik 

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Moskova’da Rus ordusunun Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki eylemlerine dair açıklamalar yaptı. Ukrayna’daki çatışmaların devam ettiğini kaydeden Konaşenkov, "Saldırı birliklerindeki gönüllüler, Donetsk yönünde Rusya Güney Askeri Bölgesi'ne bağlı operasyonel taktik hava, füze ve topçu birliklerinin desteğiyle Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Krasnopillya yerleşim birimini kurtardı." dedi.

Konaşenkov: "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 376 uçak, 203 helikopter, 2 bin 934 insansız hava aracı, 401 hava savunma füze sistemi, 7 bin 607 tank ve zırhlı araç, 987 çok namlulu roketatar, 3 bin 893 obüs ve havan topu, 8 bin 153 özel askeri araç yok edildi." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.