
Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), ulusal birlik için Kürdistan partileriyle ikinci tur görüşmelerine devam ediyor. KNK Konsey üyeleri Farûq Cemîl, Dr. Kamuran Berwarî ve Perwîn Ezîz ile KNK üyesi Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti, dün Kürdistan Komünist Partisi’ne gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından bugün de Hewlêr’de Yekgirtu Îslami ve Kürdistan Emekçiler Partisi’ni (Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan) ziyaret etti.
Yekgirtu İslami ile görüşme
KNK’in ilk durağı olan Yekgirtu İslami Partisi Genel Merkezi’nde heyet, Yekgirtu İslami Halkla İlişkiler Meclisi Başkanı Hadî Elî ile parti meclis üyeleri tarafından karşılandı. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan KNK Konsey üyesi Farûq Cemîl, ulusal birlik için 21 maddelik ilkeler taslağı sunduklarını ve bu taslak üzerinden siyasi partileri ziyaret etmeyi uygun gördüklerini söyledi.
Yekgirtu İslami Halkla İlişkiler Meclisi Başkanı Hadî Elî ise, “Ulusal birlik için bugüne kadar katkı ve desteğimiz olduğu gibi bundan sonraki süreçte de aynı çabamız devam edecektir” dedi.
Hizbî Zehmetkêşan ile görüşme
KNK heyeti daha sonra Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan Genel Merkezi’ni ziyaret etti. toplantı sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Hizbî Zehmetkêşan Politbüro üyesi Nîştiman Kemal, ulusal menfaatlerin önceleyen her tülü çabaya destek verdiklerini vurguladı ve şunları ekledi: “Bizim temel ilkemiz büyük Kürdistan’ın menfaatleridir. Bu çalışmayı da halkımıza hizmet edeceğini düşünüyoruz. Daha önceki çalışmalara destek verdiğimiz gibi bu çalışmayı de önemli buluyoruz ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”
ANF/HEWLÊR