UTAMARA kongresini gerçekleştirdi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Almanya'nın Kasbach-Ohlenberg kasabasında bulunan UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi 15. kongresini gerçekleştirerek, yeni yönetimini seçti. UTAMARA, daha güçlü çalışmalarla, yeni yönetimiyle yoluna devam edecek. 

Almanya’da kadınlara yönelik hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, 2006 yılından bu yana kadınlara hizmet veriyor. Başta kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele etmek ve kadının öz gücünü kazanması için kurulan UTAMARA, kurulduğu günden bu yana kadınların yanı sıra çocuklar için de çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Almanya'nın Kasbach-Ohlenberg kasabasında bulunan UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi 15’inci kongresini gerçekleştirdi. 27 Şubat’ta yapılan kongre, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda yapıldı. Çok sayıda kadın da zoom üzerinden kongreye katıldı. Ayrıca çocukları için özel eğitmen getirilerek annelerin kongreye rahat katılması sağlandı.

Çalışmalar genişletilecek 

Yıllık faaliyet raporlarının okunmasının ardından UTAMARA üyesi kadınlar görüş, öneri ve eleştirilerini sundu. Yapılan konuşmalarda UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi’nin 16 yıldır önemli çalışmalar yaptığı ve merkezin kadınlar için önemli bir buluşma yeri olduğu dile getirdi. Kongrede yeni dönemle birlikte genç kadınlar ve çocuklar için daha kapsamlı çalışmalar yapması gerektiği de vurgu yapıldı. 

Kadın kırımına karşı mücadele 

Kadın Dünyaları (Frauenwelten) projesine 141 kadının katılımı ile farklı konularda 19 buluşmanın gerçekleştirildiği ve birçok ulustan, kültürden kadınların deneyim paylaşımının kadınları güçlendirdiği belirtilen kongrede, 2021 yılında 70 kadına danışmanlık hizmeti verildiği de ayrıca aktarıldı. Korona sürecinde artan kadın, aile ve çocuk sorunlarına karşı farkındalık yaratma çalışmalarına dikkat çekilen kongrede,  katledilen kadınların süren davalarına kitlesel takibin önemine işaret edildi.

‘Projeler çoğaltılmalı’ önerisi 

Konuşmalarda DAİŞ katliamından kurtulan Êzîdî kadınları desteklemek amacıyla geliştirilen NUJÎN’in projesinin çok anlamlı olduğu belirtildi. Kongre’de Kürtçe ve Almanca dil kursları, toplumsal cinsiyet, sağlık, kadın bedeni, demokratik aile, yaşanan sorunlara bakış ve çözüm yöntemleri üzerine yürütülen eğitim faaliyetleri, çocuk festivali, çocuk kampı, anne çocuk kampı gibi organizasyonların değerli olduğu ve daha da çoğaltmak gerektiği kaydedildi.

Kongre 7 kişilik yönetimin seçilmesiyle sona erdi.

2022 yılının yeni projeler şöyle:

  • Kadın cinayetlerine karşı daha güçlü bir ağ kurulması, bunun için cinsiyetçilik üzerine eğitim ve seminler verilmesi
  • Erkeklere özel eğitim seminerleri
  • Almanya-Avusturya ve İsviçre ülkelerinde bir ağın kurulması
  • Kadınların günlük yaşamda güçlendirmek için kurslar organize edilmesi
  • Her kadının bir hikayesi var" isminde yayınlanan kitabın tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi
  • Kadın Dünyası" projesinin yerel ve mobil şeklinde düzenlenmesi, cinsel sağlık ve tüp bebek sağlığı üzerinden eğitim çalışmaları, çocuk şenlikleri ve çalışmalarının düzenlenmesi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.