UTAMARA’dan anne-çocuk yaz kampı

Kadın Haberleri —

Utamara

Utamara

  • UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, bu yıl yaz programı kapsamında 21-26 Temmuz arasında Kürt kimliğine ve kültürüne sahip çıkmak için anne- çocuk kampı düzenliyor.

Almanya’da kadınlara yönelik hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, 17 yıldır kadın ve çocuklar için çeşitli çalışmalara imza atıyor. Merkez, bu yıl yaz programı kapsamında 21-26 Temmuz arasında Kürt kimliğine ve kültürüne sahip çıkmak için anne- çocuk kampı düzenliyor. Kamp için 25-30 kişilik bir kapasite var ve son başvuru tarihi 11 Temmuz.

UTAMARA yetkilileri bu yaz açılacak kampla toplumsal değerleri koruma, birlikte üretme ve paylaşım kültürünü canlı tutmayı hedeflediklerini belirterek, “Kampa olan ilgi çok yok yoğun. Her yıl annelerimiz arayıp kampı ne zaman yapacağımızı soruyor. Bu bizi çok mutlu ediyor” dedi. Yetkililer ayrıca yeni aileleri de beklediklerini söyledi.

Kültürü korumanın aracı

“Farklı kültürü olan bir ülkede, kendi benliğimizi, kültürümüzü, dilimizi korumak ve çocuklara aktarmak temel görevimiz” diyen UTAMARA, kampın önemini şöyle özetliyor: “Burada Kürt anneleri ve çocukları birbirini tanıyor. Anne ve çocukların yaşadığı kültürel uyumsuzluğa bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Kendi kültüründe büyümüş annelerin buradaki yabancı kültürde kaybolmaması ve bunu çocuğuna aktarması değerlidir. Bir toplumun dilini, kültürünü, benliğini yaşatan annedir. Bunun için anne-çocuk ilişkisi bizler için önemlidir.”

Hem eğitim hem eğlence

Kampa katılan anne ve çocuklara 5 gün boyunca öğleden önce kimlik, kültür, çocuk-anne ilişkisi gibi konularda seminerler verilecek. Öğleden sonra ise kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılacak. Açık havada kamp ateşi yakılacak, toplu geziler gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra çocukların eğleneceği kültürel oyunlar olacak.

Son başvuru tarihi 11 Temmuz

11 Temmuz’a kadar sürecek başvurular 02644602424 telefon numarası ve info@utamara.org e-mail adresinden alınacak. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.