UTAMARA anne-çocuk kampı sona erdi

Kadın Haberleri —

UTAMARA anne-çocuk kampı

UTAMARA anne-çocuk kampı

  • Almanya’nın Kasbach-Ohlenberg kasabasında olan kadın buluşma merkezi UTAMARA bu yıl 21-26 Temmuz’da yaz kampı kapsamında anne ve çocukları buluşturdu. Kamp hem çocuklar hem de annelere önemli deneyimler kazandırdı.

BERDAN DOĞAN/OHLENBERG

Almanya’nın Nordrhein-Westfalen, Hessen, Rheinland-Pfalz ve Baden-Würtemberg eyaletlerinden anneler, UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi tarafından bir araya getirildi.

Kadınlar, “Dilimiz ve Kültürümüz” ve “Anne-çocuk ilişkisi” başlıklı seminer eğitimi alırken, 1,5-13 yaş arası olan çocuklar ise orman gezisi, yüzme, resim çalışması, spor aktiviteleri ve sohbet saatleriyle birbirlerini tanıma imkanını kazandı.

Akşam saatlerinde tekrar bir araya gelen anne ve çocuklar yakılan açık hava ateşinde bir yandan ekmek pişirirken diğer yandan tüm gün üzerinde durdukları konuları tartıştı. Derin sohbetlere govendin yanı sıra Kürtçe ve Türkçe stranlar da eşlik etti. Akşamları da çocuklar ve yetişkinler için film gösterimleri yapıldı.

Soyağaçlarını çizdiler

Bir diğer ortak etkinlik ise anne ve çocukların birlikte soyağacı oluşturmaları oldu. Bu çalışmada, çocuklar annelerinin yardımıyla kendi aile ve akrabalarını tanıdı. Yine anne babalarının Kurdistan’dan geldikleri bölgeleri detaylarıyla çizen çocuklar, kendi bölgelerine ait özgün yemekleri de çalışmalarına ekledi. Çizdikleri haritanın sunumunu yapan çocukların, gururlu ve heyecanlı bakışları yüzlerinden okunuyordu.

‘Kürtçeye ağırlık verelim’

Kadınlar ve kamp yöneticilerinin etkinliklerin sonunda yaptıkları değerlendirmede seminerlerin daha ayrıntılı olup konuya bağlı kalması, Kürtçeye ağırlık verilmesi, kamp süresinin en az bir haftaya uzatılması şeklinde öneriler yapıldı.

‘Önemli tecrübeler kazanıyoruz’

UTAMARA ekibi adına konuşan Nele Möhlmann, kampın sadece anne ve çocuklara değil UTAMARA ekibine de önemli tecrübeler kazandırdığına dikkat çekti. Öte yandan, çocukların kamp boyunca gözle görülür derecede değişim yaşadığını ve anne-çocuk ilişkisinin güçlendiğini izlediklerini aktardı.

Möhlmann, kamp üzerinde yapılan değerlendirme ve önerileri dikkate alarak daha verimli kamp günlerine hazırlanacaklarını belirterek, katılım sağlayan tüm anne ve çocuklara sevgilerini iletti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.