Uzun yürüyüşten dayanışma çağrısı

Yurt Dışı Haberleri —

İsviçre'de Uzun Yürüyüş devam ediyor

İsviçre'de Uzun Yürüyüş devam ediyor

  • Uzun Yürüyüş eyleminin İsviçre merkezli kolunda yer alan enternasyonalist gençler bugünkü yürüyüşleri öncesi Bakurê Kurdistan merkezli depremde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu gerçekleştirip, devrimci ve demokratlara dayanışma çağrısı yaptı. 
  • İsviçre’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Uzun Yürüyüş’ün üçüncü gününde enternasyonalistler, “ÖnDer Apo’nun sunduğu sistem kapitalist sisteme karşı gerçek bir alternatif. Beraber mücadele ediyoruz” dediler.

ERDOĞAN ZAMUR/BERN
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre'de başlatılan Uzun Yürüyüş 3. gününde Bern kentinden yoluna devam ediyor. Enternasyonalistler yürüyüş başlamadan önce depremde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu gerçekleştirip açıklama yaptı. Açıklamada Kurdistan’da yaşanan depremde Türk devletinin ihmalleri yüzünden binlerce insanın öldüğü vurgulanarak, “Bakurê Kurdistan ve Rojava’da yaşanan depremde yeterli yardım yapılmadı. Binlerce insan hala göçük altında. Dünyanın dört bir yanındaki devrimcileri, demokratları dayanışma çağrısı yapıyoruz" denildi.
Bugünkü eyleme Bern kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostlarıda destek verdi. Enternasyonalistlerin bugün 25 km yürüyerek Burgdorf kentine ulaştı.

Bitirme tezi ile Kürtlerle tanıştım

Mariona


Katalonya’dan eyleme katılan Mariona bir İngiliz akademisinde çalışıyor. Üniversite’de basın-yayın okurken bitirme ödevi sırasında Kürtleri tanıma şansı olmuş. Dünya devrimlerine ilgi duyduğunu söyleyen Mariona, “Bitirme tezimi hazırlarken Kürt Özgürlük Mücadelesi üzerine yazılan bir makale okudum. Bu makale beni çok etkiledi ve daha fazla araştırma yaptığım sırada Kürtlerle tanıştım” diyor. 
Andrea Wolf Jineoloji Komite’sinin İspanyolca hazırladığı “Jin jiyan azadî” kitabını okuduğunu söyleyen Mariona, “Bu kitapta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı tanıdım. Jineoloji çalışmasında yer alan arkadaşlar ile ilişkilerim geliştikçe Öcalan’ın fikirlerine daha yakın olduğumu farkettim. İmralı’da yazdığı savunmaları okudum” diye belirtiyor.

Kapitalizme karşı tek gerçek alternatif
Kürtlere destek olmak için bir şeyler yapmaya karar verdiğini söyleyen Mariona, “Kürt özgürlük mücadelesine düşmanlık edenlere Avrupa devletleri destek veriyor” diyerek bu saldırılara karşı Kürt Özgürlük Mücadelesini savunmak için burada yer aldığını vurguluyor. Bunun nedenini açmasını istediğimizde Mariona şöyle devam ediyor: “Kapitalist ataerkil sisteme karşı Önder Apo’nun ortaya koyduğu Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigma bu sisteme gerçek anlamda bir alternatiftir. Buna inandığım için buradayım” 

Önder Apo için birlikte mücadele etmeliyiz
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini ifade eden Mariona, “Avrupa kurumları sessiz kalarak iki yüzlülük yapıyor. İddia ettikleri gibi insan haklarını savunuyorlarsa bu sorunun çözümünde rol alsınlar. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için herkes sesini yükseltmeli” diyerek birlikte mücadele çağrısı yapıyor. 

Ortak mücadele güç veriyor

Suzane


Almanya’nın Bochum kentinde eyleme katılan Suzane sosyoloji öğrencisi. 14 arkadaşıyla beraber komünal bir evde yaşıyor. Kendisini politik ve feminist bir aktivist olarak tanımlayan Suzane, “Bochum kentinde Alman radikal Sol yapının içinde yer alıyorum. Almanya’da yapılan yürüyüş ve eylemlerde Kürtleri ve Kürt Özgürlük Mücadelesini tanımaya başladım” diyor. Uzun Yürüyüş’e ilk defa katıldığını söyleyen Suzane, “Bir hafta boyunca farklı ülkelerden gelen gelen kişilerle yürümek çok farklı bir duygu. Yalnız olmadığımı hissediyorum” diyerek ortak mücadelenin güç verdiğini belirtiyor.

Özgürlük Mücadelesi parlayan yıldızdır
Kürt Özgürlük Mücadelesini gökte parlayan yıldıza benzeten Suzane, “Bu mücadele özellikle kadın hareketi için bir yıldız gibi. Önümüzü aydınlatıyor. Öcalan bir halkın önderliğini yapan önemli bir sembol. Siyasi fikirlerinden dolayı tecrit altında tutulması haksızlık. Bu bir işkencedir. Avrupa devletleri Ortadoğu’da yaşananları iyi düşünmeli ve bu gelişmelere karşı tavrını ortaya koymalı” diyor.

Gençler yola devam ediyor
Almanya’da yürüyen Kürt gençleri 4. günde Reutlingen kentinde Eskaterpark’tan kent merkezine doğru yürüdü. Holzmart’da bir miting yapan gençler Şehit Sara Dorşîn’in kaldığı eve gitti. Gençler Çarşamba günü Offenburg kent merkezinden Lahr’a doğru yürüyecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.