Van’da kayyum temizliği

Van

Van

  • Van’da kayyum darbesini direnişleri ile bertaraf ettikten sonra belediye eşbaşkanlarıyla sokakları temizlemeye başlayan yurttaşlar, “Bu temizlik üç günün değil 8 yıldır var olan kayyumların temizliğidir” dedi. 

ASMİN BARAN/VAN

Van’da kayyum darbesinin halkın direnişi ile püskürtülmesi ardından gece boyunda kutlama yapan halk sabahın erken saatlerinde sokaklarını temizlemeye başladı. Üç gün boyunca yürüttükleri mücadelenin ardında kentte bir serhildan havasına büründüren halk, sabahın erken saatlerinde kepenklerini açarak sokaklarını temizlemeye başladı.

İlçe ilçe sokaklar temizlenecek

Dün müjdeli haberin alınmasının ardından gece boyu kentte kutlama yapan ve halaylar çeken halk, sabaha kadar şehir merkezinde “Direne direne kazanacağız” sloganları ile kutlama yaptı. Sabah saatlerine kadar davul seslerinin dinmediği Van’da halk bayram havasına uyandı. Sabahın erken saatlerinde DEM il binasına giden yurttaşlar belediye eşbaşkanlarını tebrik etti.

 

 

Fırça, kova, temizliğe

Halayların çekilmesi ardından ellerine aldıkları fırça ve su kovaları ile sokaklara çıkan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal sokakları temizledi. Zılgıt ve sloganlarla sokakları temizleyen eşbaşkanlara yurttaşlar da eşlik etti.

Gün boyu kentin birçok ilçesinde temizlik yapıldı. Temizliğe katılanlardan Mehmet Kalkan direnişin kazandığını belirterek şöyle konuştu: “Bizler seçimde çok çalıştık. kayyumları göndermek için elimizden geleni yaptık. Ardından irademize yeniden kayyum atamaya çalıştılar. Van halkı olarak günlerce direndik. Haklı mücadelemiz sonuç buldu. Bu zaferin mimarı halk ve gençlerdir. İrademizi asla teslim etmeyiz. Buradan gitmeyiz. Kürt halkı kimseden korkmaz.”

 

Mehmet Kalkan

 

8 yılın temizliğidir

Kalkan “Bu temizlik sokakların kiri için yapılan bir temizlik değil. Dağılan saksıdaki toprak ya da taşlar için de yapılan bir temizlik değil” diyerek ekledi: “Biz bu temizlikle 8 yılın kirini, pasını temizliyoruz. Bu kent için direniriz de temizlik de yaparız. Kendi şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Bu temizlikle hem onları hem de onların politikalarını temizliyoruz.”

 

Fevzi Amaçlamak

 

Kayyuma son fırça

Fevzi Amaçlamak ise herkesin kendi iradesi ve isteğiyle sokakları temizlediğini söyledi. Van halkının hiçbir zaman geri adım atmayacağını herkese gösterdiğini anlatan Amaçlamak, “Burada son 8 yılın yolsuzluğu, rüşveti ve hırsızlığını temizliyoruz. Herkes kendi evinin, kendi dükkanının önünü temizliyor. Üç gün boyunca kepenkler kapalıydı. Bugün açtık ve çalışmaya başladık. Bu temizlik son iki günde oldu. Bugün de son fırçaları atıyoruz. Bundan sonra kentimiz de sokaklarımızda tertemiz olacak. İrademize ve kentimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu sokaklarda bu kir ve pastan arınana kadar temizliğe devam edeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.