Venedik’te 21 film

Kültür/Sanat Haberleri —

  • Dünyanın en köklü film organizasyonlarından olan Venedik Film Festivali, bugün başlıyor. 

Cannes’ın ardından salgın döneminde fiziksel olarak gerçekleşen festivalde, en çok dikkat çeken filmlerden biri Denis Villeneuve’ün Frank Herbert uyarlaması “Dune”. Daha önce 2010 yapımı “Incendies” ile 2016 yapımı “Arrival”ı Venedik’te sunan Villeneuve, merakla beklenen yeni “Dune” uyarlamasını yarışma dışı olarak festivalde sunacak. 

21 film yarışıyor 

Bu yıl 78. kez düzenlenecek festivalde yer alacak yönetmenler arasında Jane Campion, Ridley Scott, Pedro Almodóvar, Paolo Sorrentino, Paul Schrader ve Edgar Wright bulunuyor. Festivalin konuk etmesi beklenen oyuncular arasında ise Ben Affleck, Kristen Stewart, Penelope Cruz, Kirsten Dunst, Zendaya, Adam Driver ve Oscar Isaac de yer alıyor. Festivalde bu yıl büyük ödül Altın Aslan için 21 film yarışacak.

Campion’ın yeni filmi

Yarışacak filmler arasında dikkat çekenlerden biri Yeni Zelandalı ünlü yönetmen Jane Campion’ın yeni filmi “The Power of the Dog”. Montana’da yaşayan erkek kardeşlerin bir dul ve oğluyla tanışması üzerinden ilerleyen 1925 tarihli roman uyarlamasında başrollerde Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons ve Kirsten Dunst yer alıyor.

Bu yıl festivalde Altın Aslan da dahil ödülleri dağıtacak jüri “Parazit”in Güney Koreli yönetmeni Bong Joon Ho başkanlığında görev yapacak.

Psikolojik korku filmi

“Dune” gibi yarışma dışı gösterilecek filmler arasında ise Edgar Wright’ın psikolojik korku filmi “Last Night in Soho” da merakla bekleniyor. Ayrıca Ridley Scott, başrollerinde Ben Affleck ve Adam Driver’ın yer aldığı 14. yüzyılda geçen “The Last Duel”ı da Venedik’te yarışma dışı sunacak. Festival Lido’da 11 Eylül’e kadar devam edecek.  VENEDİK

 

Afgan sinemacılar panelde

Festival, Taliban’ın Afganistan’ın kontrolünü ele geçirmesinden sonraki durumu ele almak üzere Afgan sinemacıları festivale davet etti. 4 Eylül’de Venedik Bienali’nde düzenlenmesi planlanan panele, Afgan yönetmenler Sahra Karimi ve Sahra Mani katılacak. Panelde Taliban sonrası dönemde Afgan sinemasının geleceği konuşulacak. Sahra Karimi’nin “Hava, Maryam, Ayesha” adlı filmi, 2019’da Venedik Film Festivali’nde izleyicilerle buluşmuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.