Werxelê etrafında öldürüldüler

.

.

  • Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş mevzilerinin etrafındaki Türk güçleri vuruldu; 4 asker öldürüldü.

 

Gerillalar, Xakurkê ve Avaşîn’deki eylemlerde 5 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

*   YJA Star gerillaları, Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Temmuz günü saat 18.30’da Metîna bölgesindeki Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesinde Türk ordusu üssüne ağır silahlarla eylem yaptı. Mevzi ve çadırların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi.

*   YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Temmuz günü saat 05.30’da Xakurkê’deki Axîn Tepesi’nden Şehit Berîtan alanında doğru harekete geçen Türk güçlerini suikastla vurdu; 1 asker öldürüldü.

*   Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş mevzilerinin etrafında bulunan Türk işgalcilere karşı 1 Temmuz günü saat 07.20’de  3 koldan koordineli gerilla eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu, içerisinde 5 askerin bulunduğu mevziyi hedefleyip vurdu. Bu mevzideki 3 asker öldürüldü, 2’si de yaralandı. İkinci ve üçüncü eylem kolları ise etkili vuruşlardan kaçmak isteyen askerleri vurdu; 1 asker daha öldürüldü.

*  Werxelê ve Tabura Ereban alanındaki işgalciler bilinçli bir şekilde araziyi ateşe veriyor. Türk ordusu, 30 Haziran günü sabah saatlerinden akşama kadar Werxelê alanındaki savaş tünellerini gaz bombaları ve patlayıcılarla bombaladı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.