Xakurkê'de Türk askerlerinin konumlandığı 2 mevzi tümden imha edildi ve 6 Türk askeri öldürüldü.
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 4 Ocak'ta Xakurkê'de gerçekleştirilen eyleme ilişkin açıklama yaptı. HPG, "Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz saat 14.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axin Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan 2 düşman mevzisinin hedeflenerek tümden imha edildiği bu eylemde tespit edilebilen 6 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır" dedi. Aynı gün Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombaladığı belirtilen açıklamada, "Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır" denildi.
Avaşin şehitleri açıklandı
Öte yandan HPG-BİM, Ocak ayı başında Türk devletinin düzenlediği bir hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden iki kadın gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. 3 Ocak tarihli açıklamamızda 2 Ocak günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” hatırlatması yapılan açıklamada iki gerillaya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
Kod Adı: Amara Haydar
Adı Soyadı: Emine İsmail
Doğum Yeri: Kobanê
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ocak 2020 / Avaşin
Kod Adı: Ararat Kato
Adı Soyadı: Leyla Yiğit
Doğum Yeri: Şırnak
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ocak 2020 / Avaşin
Kimsesizler mezarlığına defnedildiler
Mardin/Derik’e bağlı Çayköy (Şêb a Jer) ve Mazıdağı’ya bağlı Konur (Şêb) köyleri kırsalında 17 Aralık 2019’da çıkan çatışmada şehit düşen 4 HPG gerillasından Servet Demir’in cenazesi 18 Aralık’ta Batman’da, Mustafa Görenç’in cenazesi ise 19 Aralık’ta ailesi tarafından alınarak Amed’de toprağa verildi. Mardin Devlet Hastanesi Adli Tıp Morgu’nda bekleyen ve kimlikleri tespit edilemeyen 2 gerillanın cenazesinin ise, devlet güçlerinin nezarethanesinde Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Kimsesizler Mezarlığı’na toprağa verildiği öğrenildi.
MARDİN