Yargıtay’ı mahkemeden beter

  • Yargıtay, Özgür Gündem gazetesinden Eren Keskin ve Reyhan Çapan’a, Berkin Elvan’ın katledilmesiyle ilgil haberler gerekçesiyle verilen para cezasını az buldu.

Gezi direnişi sırasında polis tarafından katledilen Berkin Elvan (14) ile ilgili haberler yapan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. “18 yaşından küçük olan ve suçtan zarar görenlerin kimliğini açık vermek” iddiasıyla açılan davaya, 2013-2014 yılları arasında gazetede çıkan “Berkin Elvan’ı terörist tanımladılar”, “Uyan artık be çocuk”, “Berkin uykuda failler sokakta”, “Berkin Eyleminde 6 kişiye gözaltı” ve “Berkin’siz yeni yıla girmiyoruz” haberleri gerekçe gösterildi.  Eren Keskin ve Reyhan Çapan’a ayrı ayrı 10 bin 461 TL ceza verildi.

Keskin ve Çapan’ın avukatları, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Yargıtay, verilen para cezasını az buldu, daha fazla ceza verilmesini isteyerek, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Yeniden yapılacak olan yargılamanın ilk duruşması 18 Kasım’da İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.