Yaşam hakkını savunalım

  • Adalet Nöbeti eylemini sürdüren tutsak yakını yazar Herdem Merwanî, siyasi partilere bir kez daha “Gelin hep birlikte yaşam hakkını savunalım” çağrısında bulundu.

 

Hasta ve infazı yakılan tutsak için ailelerin Amed'de sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 281. gününde Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde sürdü. Eyleme, tutsak yakınlarına destek amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ile 78’ler Girişimi üye ve yöneticileri de katıldı. 

Eylemde açıklama yapan hasta tutsak Abdülhalim Kırtay'ın kızı yazar Herdem Merwanî, Adalet Nöbeti eylemlerinin 10. ayında sürdüğünü belirterek, gelinen süreçte ne seslerinin duyulduğunu ne de taleplerinin yerine getirildiğini söyledi. Merwanî, “Bizler burada defalarca siyasi partilere çağrıda bulunarak, sesimize ses olmalarını, taleplerimizi gündeme getirmelerini istedik. Ancak 10 ay geçti, hala istediğimiz cevabı alamadık. Siyasi partiler bizi yalnız bıraktılar” diye konuştu. 

Merwanî, hasta tutsaklara dönük uygulamaların hukuk dışı olduğunu söyleyerek, “Hasta tutukluların durumu gittikçe ağırlaşıyor. Tutukluların öldükten sonra gündeme gelmelerini değil, ölmeden önce gündeme gelmelerini istiyoruz. Siyasi partilere bir kez daha sesleniyoruz, gelin hep birlikte yaşam hakkını savunalım” dedi. Merwanî, ayrıca talepleri kabul edilinceye kadar alanlarda olmaya, hasta ve infazı yakılan tutsakların seslerini, taleplerini duyurmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Adalet Nöbeti, “Bijî berxwedana zindana” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.