Yavuzel: Bu saldırılar bir planın parçası

Dünya Haberleri —

Gökhan Yavuzel

Gökhan Yavuzel

  • “İnfaz listesi”nde adı geçen ve 26 Temmuz günü Türk aksanıyla konuşan bir grubun saldırısına maruz kalan yazar ve şair Gökhan Yavuzel, kendisine yönelik saldırının planlı olduğunu söyledi.

 

Erdoğan rejimine muhalif isimlere ilişkin hazırlanan “infaz listesi"nde adı geçen Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi yazar ve şair Gökhan Yavuzel, 26 Temmuz’da Galler’in başkenti Cardiff’de evinin yakınlarında saldırıya uğradı. Yavuzel yaşadıklarını gazetemize anlattı.

Hepinize sıra gelecek!

Pazartesi günü saat 16.30 civarı alışveriş için evinden çıktığını belirten Yavuzel, “Evimin yakınlarında bulunan nehir kıyısında yürüdüm. Ağaçların olduğu kör bir noktadan geçerken, birden sağ gözüme bir yumruk geldi. Neye uğradığımı şaşırdım. Kendimi yerde buldum. Nasıl düştüm hatırlamıyorum. Beni tekmelediler ve küfür ettiler” diye konuştu. Türkiye’de ‘Erdoğan’a hakaret’ ettiği gerekçesiyle bir davası bulunan Yavuzel, kendisine saldıranların dört kişi olduklarını tahmin ettiğini, Türk aksanıyla kendisine ağıza alınmayacak küfürler ettiklerini belirterek şöyle devam etti “ ‘Şerefsizler, vatansızlar, hepinize sıra gelecek’ gibi kelimeler kullandılar. Birisini gördüm ama yüzünde maske ve kafasında şapka olduğu için tam göremedim. Daha sonra baygınlık geçirmişim. Kalktığımda başımda polis vardı. Bana saldıranların bunu planlayarak yaptığını düşünüyorum.”

 

Daha önce de hedef gösterildi

Bir yıl önce de sosyal medya üzerinden hedef gösterildiğini dile getiren Yavuzel, kendisine yönelik kampanyalar düzenlendiğini, “Kurtjitem” adlı hesap tarafından hedef gösterildiğini kaydetti. Yavuzel, daha sonra da tehdit edilmiş: “Bundan 6 ay önce İngiliz aksanı ile konuşan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilerden telefon aldım. Benim Türkiye tarafından terörist olarak arandığımı, kendilerinin de bu ithamlara inanmadıklarını ve konu hakkında görüşmek istediklerini söylediler. Ya evimin adresini istiyorlardı ya da onlara inanmıyorsam onların vereceği adresteki bir karakola gitmemi istiyorlardı. Avukatıma bu durumu bildirdiğimde, böyle bir şeyin olamayacağını söyledi. Daha sonra telefon numaramı değiştirdim. Bir süre bir arkadaşımda kaldım. Bu sefer de arkadaşımı arayıp, ‘Gökhan’a ulaşmamız gerekiyor. Nerede olduğunu biliyor musunuz’ diye soruyorlardı. Bunun üzerine şikayette bulunduk. Polisler bize ‘fiziki bir saldırı olmayana kadar müdahale edemeyiz’ dedi.”

Yavuzel, uğradığı saldırı ardından ise polisten, “Siz bildirdiğiniz saatin dışında çıktınız ve bize haber vermediniz” yanıtını almış.

Birlikte hareket etmeliyiz

“Benim bireysel anlamda bir çekincem yok” diyen Yavuzel, “Ama durumun vahameti ortadır. Bu saldırı öyle sıradan değildir. İsteseler beni öldürürlerdi. Sadece şahsıma değil, hepimize yapılmıştır. Basında çalışan arkadaşlar bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Birlik olma zamanı, birlikte hareket edebilmeliyiz” dedi.

Saray-MİT organizasyonu ve finansmanıyla Almanya'da örgütlenen çeteler, geçtiğimiz günlerde Berlin’de yaşayan muhalif gazeteci Erk Acarer’in evine kadar girerek saldırdı, 'yazmayacaksın ulan' deyip ölüm tehditleri savurdu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.